Svenska
Gamereactor
recensioner
Gears 5

Gears 5: Hivebusters

Vi kollar in den drygt tre timmar långa storyexpansionen Hivebusters, där vi får träffa nya huvudpersoner och röja oss fram på en vulkan-ö...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Keegan, Lahni och Mac är den trio som borde ha spelat huvudrollen i de nya Gears of War-spelen redan från och med Gears of War 4. Vi snackar en trio spretiga personligheter, som inte känns fokusgruppsframtagna och pannkaksplatta på det sätt som framför allt Kait Diaz och Del Walker är. Vi snackar något som faktiskt framstår som riktiga människor, med Gears of War-mått mätt, och när den nya kampanjen Hivebuster är slut, känner jag att jag vill ha mer av dem.

Gears 5
Scorpio Squad är suverän, men personkemin klickar inte riktigt på grund av hur snabbt kampanjen är över.

Hivebuster är alltså en ny expansion till Gears 5 som består av en ny kampanj. Den är drygt tre timmar lång, vilket måste betraktas som mer än godkänt i genren (inte långt ifrån speltiden i flera Call of Duty-kampanjer), och är byggt från grunden. Det betyder i praktiken nya områden, en ny slutboss och alltså även nya huvudpersoner. Rent spelmekaniskt har The Coalition däremot inte försökt sig på något nytt, utan backar snarare bandet till de absoluta grunderna.

Detta är en annons:

Det betyder i praktiken en tydlig story med ett tydligt mål där Scorpio Squad besöker vulkanön Galangi för att där slå ut ett Swarm-tillhåll och dänga en ny superboss, utan några långsammare partier med öppna ytor. Fokus ligger istället på stenhårda strider på mindre områden, och det är köttigare och mer actionfyllt än på mycket länge. Jag upplever det även som att svårighetsgraden var högre ställd denna gång, och avklarade strider kändes verkligen som segrar där området har finkammats efter ammunition (svårare än tidigare då Jack inte är med denna gång), vapen bytts flera gånger för att få kulorna att räcka till varpå jag till slut fick gå loss på fienden med granater och pistol.

Gears 5
Det bjuds på varierade och ursnygga omgivningar med hårdare strider än i huvudspelet.

Lyckligtvis har de tre huvudpersonerna i Scorpio Squad en unik färdighet som är absolut nödvändig för att nå framgång, vilken dessutom går att uppgradera. Keegan är viktigast och han få ammunitionspåfyllning till sig själv och lagkamrater som håller sig i närheten. Lahni har med sig en rekorderlig elkniv som gör proceduren väldigt, väldigt kort med fiender medan Mac kan agera tank tack vare en sköldförmåga. Dessa egenskaper kan spammas ganska frekvent tack vare en kort cooldown-period, och striderna är helt anpassade för dem, så det krävs att du nyttjar detta till din fördel på bästa sätt.

De sex kapitlen tog som sagt drygt tre timmar att spela igenom, och jag kan tänka mig att flera av er kommer vilja göra det igen. Jag vill även lyfta fram grafiken på Galangi, som är makalöst läcker på Xbox Series X och det blir inte sämre av det flyter på i 60 bilder per sekund samt 4K. Det är absolut värt att kolla in bara för att få insupa lite läcker teknik.

Detta är en annons:
Gears 5
Spelar du ensam kan du byta karaktär att spela med för att nytta allas förmågor.

Hivebusters kostar 179 kronor (€19,99 / £14,99), vilket måste klassas som en ytterst rimlig prislapp. Det ingår dock även med Xbox Game Pass, vilket jag tycker är ruskigt flott. Jag kan absolut rekommendera alla Gears of War-fantaster detta, eller bara dig som vill lira igenom ett äventyr som inte tar så överdrivet lång tid tillsammans med goda vänner. Och Keegan, Lahni samt Mac hoppas jag vi får se betydligt mer av i framtiden även i huvudstoryn, det är ju såhär jag vill ha mitt Gears of War.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Mustiga strider, bra huvudpersoner, snygg grafik, varierade omgivningar, mäktig boss
-
Tillför inget nytt, underutvecklad personkemi
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • fille49
    Oj asså wow vad annorlunda detta är, typ som att ha installerat golvärme inför vintern. Gears 5 intro öppnar upp sig till en värld av... 1/10

Relaterade texter

6
Gears 5: HivebustersScore

Gears 5: Hivebusters

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi kollar in den drygt tre timmar långa storyexpansionen Hivebusters, där vi får träffa nya huvudpersoner och röja oss fram på en vulkan-ö...

Gears 5Score

Gears 5

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har återvänt till Sera med motorsågsbajonetten i högsta hugg för att recensera den femte numrerade delen i Gears of War-sagan...Loading next content