Svenska
Gamereactor
nyheter
Gears 5

Gears 5: Hivebusters presenterad med macho-trailer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

De som oroat sig för att The Coalition skulle överge Gears 5 för att fokusera uteslutande på Gears 6, har gång på gång blivit motbevisade. Spelet har fått en imponerande uppgradering till Xbox Series S/X och multiplayer fick nyligen en rejäl översyn i och med Operation 5: Hollow Storm. Dessutom har de som bekant filat på en ny DLC-kampanj kallad Hivebusters, vilket utannonserades för två månader sedan - och nu har de berättat mer samt släppt lanseringstrailern.

Gears 5: Hivebusters har premiär den 15 december, och blir en milstolpe för Microsoft då detta är den första expansionen som släpps direkt till Xbox Game Pass, något vi antagligen inte sett för sista gången. Som förväntat kommer vi få spela som Lahni, Keegan och Mac från Escape-läget i Gears 5, vilka här antar ett självmordsuppdrag. Mer specifikt handlar det om att utplåna en väl skyddad och livsfarlig Swarm-bas.

Basen ligger på de tropiska Galangi-öarna, och det är inte bara omgivningen som är helt ny.... för mot slutet av trailern får vi också en glimt av en ny fiende. Då kommer det väl till pass att trion kan använda och uppgradera Ultimate Abilities för första gången i seriens historia. Storyn kommer vara ungefär tre timmar lång, men lär ta längre tid än så för den som vill skruva upp svårighetsgraden och/eller plocka alla de 16 nya Achievements-utmaningarna.

Om du inte har Xbox Game Pass, kommer du kunna köpa expansionen separat, alternativt få den med Gears 5: Game of the Year Edition som släpps samma dag. Denna version inkluderar nämligen just Hivebusters, men även Halo: Reach Character Pack och 30 dagars boost.

Spontant tycker vi att denna trojka ser betydligt mer intressant ut än huvudpersonerna i Gears 5 (Marcus Fenix givetvis undantagen), eller vad säger ni. Spana in den adrenalinsprutande lanseringstrailern här nedan.

HQ
Gears 5
Gears 5
Gears 5
Gears 5

Relaterade texter

6
Gears 5: HivebustersScore

Gears 5: Hivebusters

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi kollar in den drygt tre timmar långa storyexpansionen Hivebusters, där vi får träffa nya huvudpersoner och röja oss fram på en vulkan-ö...

Gears 5Score

Gears 5

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har återvänt till Sera med motorsågsbajonetten i högsta hugg för att recensera den femte numrerade delen i Gears of War-sagan...Loading next content