Svenska
Gamereactor
nyheter
God of War

God of War-seriens originalskapare tycker Kratos har blivit en mjukis

David Jaffe gillade visserligen den övergripande produkten, men har sina åsikter om hur karaktären hanterades...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

David Jaffe, den ursprungliga skaparen av God of War-serien, har berättat lite om vad han tycker om karaktären Kratos utveckling efter 2018 års så kallade soft reboot av serien.

Han hänvisar till en äldre intervju med Bruno Velasquez där medregissören sade att om Kratos grekiska år var hans college-år, så visar rebooten hur han mognar och växer som person. Jaffe säger visserligen att han gillade 2018 års God of War, men anser ändå att detta var en dålig idé.

"I don't want to see these characters grow", sade han och hänvisade till både Kratos och Indiana Jones (som inspirerade till samtalsämnet). Enligt Jaffe är det bra när skapare inspirerar nya spel eller nya karaktärer utifrån sina egna erfarenheter, men det bör inte gå ut över etablerade figurer som Kratos.

"I don't like the direction that God of War is going in at all", sade Jaffe senare i videon. Mer specifikt verkar det som att han har problem med uppföljaren till spelet från 2018, alltså God of War: Ragnarök. Jaffe har dock ännu inte spelat den nya Valhalla-expansionen, men om han inte vill se karaktärer gå igenom personlig mognad, är det nog bäst att han håller sig borta.

Håller du med David Jaffe eller är nya Kratos minst Atreus och lika bra som den gamla?

God of War
Atreus och simpen. Enligt David Jaffe.

Relaterade texter

God of War (+ PC-versionen)Score

God of War (+ PC-versionen)

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kratos är tillbaka. Lika arg som skäggig, med nya gudar att göra livet surt för och en son att ta hand om. Kim Orremark har spelat God of War...Loading next content