Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Google Pixel Buds Pro

Google drämmer till med en Pro-lur som dominerar delar av produktsegmentet och Petter har hittat en ny favorit...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns en uppsjö idag. En absolut uppsjö av riktigt högkvalitativa in ear-lurar där många par är bra på det mesta fyller butikshyllorna och jag är därmed ytterst väl medveten om att det kan vara svårt att välja. Mycket handlar idag om vad man värdesätter mest och vilken typ av ljudkaraktär du som användare föredrar. Skulle jag säga. Om du främst värdesätter aktiv brudreducering är Sony, Jabra samt Apple bäst. Om transparensläget är viktigast är Apple samt JBL ett vettigt val medan den som främst värdesätter ren ljudkvalitet och att musiken du poppar låter som allra, allra bäst... Är exempelvis Sony samt Apple borträknade ganska tidigt i ekvationen. Då skulle jag säga att det är Beyerdynamic, Bowers & Wilkins samt Sennheiser som dominerar produktsegmentet.

Pixel Buds Pro
De ser stora opch bulliga ut på bild men är de "minsta" lurarna med 11mm-element i som vi någonsin testat och de passar väldigt bra i örat.

Google har som vi alla vet släppt ett par snäckor sen tidigare men jag har aldrig testat någon av modellerna och om sanningen ska fram hade jag väl inga superhöga förväntningar på Pixel Buds Pro, direkt. Nu har ju både Samsung, Oneplus samt Huawei varit väldigt bra med sina Pro-modeller vilket gör att min skepsis egentligen aldrig borde ha funnits där, till att börja med. Google Pixel Buds Pro är dessutom så pass bra att jag skäms lite, över hela situationen. De här lurarna är briljanta. Det finns inget annat sätt att säga det på.

Låt mig börja med att hylla designen och passformen. Utöver B&W P17 är det de här lurarna som absolut bäst fått stora element på elva millimeter att kännas små, rent fysiskt. Formen är rund, lite som en böna och de passar oförskämt bra i mina öron med medium-plopparna och de sticker inte alls ut lika mycket som många andra modeller med element av den storleken som sitter i Buds Pro. Efter att ha använt dessa ett par dagar skulle jag nog vilja gå så långt som att ifrågasätta diverse designers hos alla möjliga tillverkare då fler i allra högsta grad borde satsa på en mjuk, bönformad design på det här sättet istället för vassa kanter och skarpa vinklar.

Pixel Buds ProPixel Buds Pro
Pixel Buds Pro finns i en rad olika färger.
Detta är en annons:

När det gäller funktionaliteten har jag ingenting att klaga på gällande dessa lurar. De paras med min Iphone 13 Pro Max samt min Oneplus 10 Pro på under en sekund och de stänger av sig själva samma mikrosekund som jag plockar ut dem ur öronen. Att använda touchfunktionerna under lyssning fungerar felfritt och under mina 30+ timmar med dessa i öronen har jag märkt av noll problematik med att de tappar kontakt eller att det finns Bluetooth-delay när jag kikat på Youtube-videos. Transparens-läget fungerar ypperligt även om det inte är fullt lika klockrent som i nya Apple Airpods Pro (som är bäst i klassen på just den biten) och samtalskvaliteten är bra, men inte jättebra. Det finns en aningen burkig känsla över hur min röst uppfattas av de jag pratat med men volymen är bra och Pixel Buds Pro gör ett solitt jobb med att blocka bort ljud som inte behöver fångas upp i samtalen.

Den aktiva brusreduceringen i Pixel Buds Pro är aldrig lika omfattande som i flertalet konkurrenter vilket inte riktigt betyder att jag anser den vara särskilt mycket sämre. Alla de mest störande ljuden blockeras bort här, anser jag, utan att för den skull göra hela världen knäpptyst på det där olustiga "jag är döv"-viset, vilket jag sällan brukar uppskatta. Detta är dock väldigt subjektivt, såklart och många tillverkare låter mig styra mängden ANC via sin app, men jag tycker att Google Pixel gjort en vettig avvägning, här. Det finns dessutom en väldigt finurlig funktion i dessa lurar som via ett eget patent mäter trycket i hörselgången och sen både anpassar sig efter det eller hojtar till dig som användare att du borde testa en större eller mindre propp, för att få ut bättre ljudkvalitet samt framförallt brusreducering, och det fungerar väldigt bra. Det med.

Pixel Buds ProPixel Buds ProPixel Buds Pro
Sju timmar batteritid i snäckorna (per laddning) och 30 extratimmar i etuiet, är vad som erbjuds här.

Ljudkvaliteten då? Vilket för mig alltid är det absolut viktigaste i en hörlur, oavsett om det handlar om gigantiska over ear-varianter, gamingheadsets eller in ear-lurar som dessa. Och här briljerar Pixel Buds Pro. Karaktären är varm, punchigt spelglad och proppad av dynamik och liv. Pixel Buds Pro spelar mycket bas utan att bli Beats-dryga och mellanregistret är tight och svängigt utan att tappa i mitten av frekvensomfånget. Separationen är också lysande och det finns mängder av kontroll här utan att bli för strikt, vilket vissa "finare" lurar ofta blir när man som tillverkare jagar det där mätbart perfekta ljudet. Oavsett om jag lyssnar på The Bridge av Sting eller Heroes signerat synthwave-kungarna The Midnight presterar dessa lurar oförskämt väl med massor av karaktär och engagemang i ljudet och precis som Beyerduynamic Free Byrd samt JBL Flow Pro upplever jag det som att jag står mitt i bandet, omgiven av musik som svänger - konstant.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk design, lysande funktionalitet, strålande ljudkvalitet, bra batteritid, jättebra laddningsask
-
Inget aptX-stöd
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Google Pixel Buds Pro

Google Pixel Buds Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Google drämmer till med en Pro-lur som dominerar delar av produktsegmentet och Petter har hittat en ny favorit...Loading next content