Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Grid Legends

Grid Legends

Om en månad släpps nästa del i Grid-serien. Vi har fått oss en förhandstitt på det som kommer att vara spelets påkostade karriärläge...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om en månad släpps nästa del i Codemasters Grid-serie, denna gång kallad Legends. Inför lanseringen har vi fått ta oss en titt och spela berättelseläget. Utvecklarna lyckades riktigt bra med berättelsen i F1 2021 där vi fick följa en intressant story med nykomlingen Aiden Jackson som försökte slå igenom på allvar i F1. I vägen stod en kaxig rival och en lagkamrat som fortfarande har något att bevisa innan han går i pension. Med tanke på att detta blev i princip unisont hyllat var det kanske inte så konstigt att de nu också gör ett försök med ett rejält berättelseläge även i det kommande Grid Legends.

Grid Legends
Det bjuds på många olika biltyper och banor.

Den stora skillnaden här är att alla mellansekvenser är med riktiga skådespelare istället för datorgjorda versioner av riktiga personer. Däribland prisbelönta Ncuti Gatwa (Sex Education). Karaktärerna är precis sådär "over the top" som vi förväntar oss där motståndarna så klart är riktigt onda. Det hela är filmat som en dokumentär, med diverse intervjuer, baserad på den stora krasch som inleder hela berättelsen. Produktionstekniken beskrivs som att vara liknande den i The Mandalorian. Vi får spela som Driver 22, en av huvudpersonerna i denna krasch. Men från början var det inte ens tänkt att föraren skulle vara med i mästerskapet överhuvudtaget. Bara några dagar innan mästerskapet skulle börja valde andreföraren från Seneca Racing att helt enkelt hoppa av. Det gick alldeles för dåligt på försäsongen. Han måste haft ett väldigt bra kontrakt om han bara kan sluta sådär utan problem, men det är något vi aldrig får veta.

Grid Legends
Berättelsen fokuserar på Driver 22, en nykomling i Seneca Racing, ett stall som har stora problem.
Detta är en annons:

Seneca Racing är redan ett stall som har stora problem. Detta var bara ett i mängden. Stallchefen Marcus Ado har en "moneyball"-inställning där han istället för att anställa kända superstjärnor istället satsar på unga talanger, som givetvis inte kostar lika mycket. Men detta kommer också från hans bakgrund där hans föräldrar äger en nigeriansk restaurang där det viktigaste inte är att ha de bästa eller dyraste ingredienserna, utan att anställa rätt personer. Detta är något Ado tagit med sig in i racingen. Detta har dock inte alls lyckats hittills och moralen är i princip i botten. Med andreförarens avhopp (berättelsen har nu tagits 16 månader tillbaka i tiden) måste Ado hitta en ny förare. Det är där vår karaktär kommer in i bilden.

Under ett lopp i London finns Ado på plats för att titta på en ny förare, en förare som är någon helt annat än Driver 22. Genom att imponera i loppet får han dock upp ögonen får våran förare och efter ännu ett imponerande race är saken klar. Problemet är bara att chefsingenjören är både ett geni och en galning. Som han själv uttrycker det skapar han bilar som är bättre än alla andra, nu måste han bara hitta någon som klarar av att köra dem. Mästerskapet ger oss en chans att testa flera olika biltyper, som Touring cars och Stadium trucks på banor runt om i världen som baseras på riktiga platser.

Grid Legends
Berättelseläget använder sig av mellansekvenser med riktiga skådespelare och det är upplagt som en dokumentär.

Det första racet är som sagt i London och det utspelas i centrum där vi åker förbi London Eye och Westminster. Men vi får också ta del bland annat av centrala Moskva, Paris och Yokohama-hamnen i Japan. Platserna är bra återskapade och har du själv varit på någon av platserna kommer du givetvis att känna igen dig. Det bjuds på en bra mix av material för att sedan göra oss redo för resten av spelet, som ska ha 250 karriärevent, 130 banor (många givetvis på samma ställe, men med olika rutter) och över 100 bilar att köra. Med en banskapare och cross-plattform för multiplayer ser det ut att kunna bjudas på mycket körglädje.

Detta är en annons:

Det är dock med förutsättningen att vissa saker putsas under den här sista månaden. Medan många småsaker givetvis kommer att fixas är det själva körningen som är det största frågetecknet. Körkänslan är helt enkelt ännu inte där den bör vara. Det känns väldigt ryckigt och inte alls så flytande som ett arkadracingspel bör kännas i till exempel acceleration eller styrning. De diverse hopp som finns runtom på vissa banor ger inte heller den känsla som förväntas och landningarna känns ganska kraftlösa och det saknas tyngd och momentum. I tidigare förhandstittar på spelet har vi kritiserat grafiken och det är väl också något som fortfarande som bör påpekas. Mellansekvenserna ser ljuvliga ut, men på banan sitter det inte riktigt ännu. Vi ska dock komma ihåg att spelet släpps om en månad, så det finns fortfarande tid för Codemasters att åtgärda detta.

Grid Legends
Att köra inne i centrala delar av riktiga städer hör till vanligheterna.

Grid Legends släpps den 25:e februari till PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One samt Xbox Series X/S. Det är det femte spelet i serien där det senaste, döpt kort och gott till Grid, släpptes 2019.

Relaterade texter

0
Grid LegendsScore

Grid Legends

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Efter besvikelsen som stavades Grid (2019) laddar brittiska Codemasters om och Johan Vahlström har satt gaddarna i Grid Legends...

0
Grid Legends

Grid Legends

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Johan Vahlström

Om en månad släpps nästa del i Grid-serien. Vi har fått oss en förhandstitt på det som kommer att vara spelets påkostade karriärläge...

1
Grid Legends

Grid Legends

FÖRHANDSTITT. Skrivet av David Caballero, GR IT

Codemasters är nu ägda av EA och deras nästa spel avser att laga de största hålen i 2019 års Grid

0
Premiärdatum spikat för Grid Legends

Premiärdatum spikat för Grid Legends

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Grid Legends utannonserades i somras, men även om de även visade gameplay, var det knapert med information i övrigt. Men snart lär vi få veta betydligt mer, det är...Loading next content