Svenska
Gamereactor
nyheter
Grounded

Grounded blir animerad TV-serie

Författaren till Star Wars: Clone Wars, Brent Friedman, är officiellt ansvarig för showen och han har en annan veteran med sig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den 9 september är det äntligen dags för Grounded att lämna Early Access/Game Preview och släppas officiellt till PC och Xbox. Det har redan lyckats få en hel del fans även i ett tidigt skede med över tio miljoner spelare och erbjuder ett överlevnadsäventyr där du och några vänner (om du vill) måste hålla er vid liv i en hänsynslös miljö; din trädgård.

Det låter förmodligen inte så illa, men eftersom du är ett barn som krympts till en mikroskopisk storlek är allting svårt och enormt stort - och insekterna ska vi överhuvudtaget inte ens prata om. Konceptet med förkrympta små barn blev en stor succé 1989 när filmen Honey, I Shrunk the Kids släpptes, och uppenbarligen tycker folk fortfarande att konceptet håller för en filmatisering.

Deadline rapporterar att Brent Friedman, författare till Star Wars: The Clone Wars, fått i uppdrag att skapa en animerad TV-serie baserad på Grounded tillsammans med Brien Goodrich, som främst har arbetat med Halo-spelen tidigare.

Det verkar som att Xbox-teamet bestämt sig för att öka satsningarna på skapa filmer och TV-serier baserade på deras varumärken, och tidigare i år fick vi som bekant Halo på Paramount+, till detta har vi att både Fallout och Gears of War för närvarande är under produktion och nu alltså även Grounded. Sony har också saker på gång som Horizon och Twisted Metal, samt att Netflix redan producerat ett ton serier baserade på TV-spel (och fler är på väg).

Tycker du att konceptet med barn som överlever mot alla odds på sin egen bakgård låter som ett bra koncept för en serie?

Grounded

Relaterade texter

1
GroundedScore

Grounded

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har utforskat en trädgård i fenomenala Grounded, ett äventyr som ger begreppet "stora utmaningar" en helt ny innebörd...Loading next content