Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Mortal Kombat 1

Guide: Varje större förändring av karaktärernas bakgrundshistorier i Mortal Kombat 1

Mortal Kombat 1 återställer universum, och även om vi har några bekanta ansikten har deras berättelser förändrats massivt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mortal Kombat 1 ger en massiv frisk fläkt till fightingspelfranchisen. Att slå universum med en mjuk återställningsknapp är en djärv sak, men på gott och ont ger det oss en ny titt på några bekanta fighters. När Liu Kang börjar sin regeringstid som världens gud tar vi i huvudsak en djupare titt på karaktärsbios som läggs till på Mortal Kombat 1s webbplats och ser vad som har förändrats bland våra favoritkombattanter.

Det finns nio fighters med ifyllda bios i skrivande stund, så det är bäst att inte slösa bort någon tid och fastna i. Vi börjar med eldguden, Liu Kang, eftersom han är i centrum för mycket av spelets marknadsföring. Efter att ha knutit an till Raiden och besegrat Kronika i Mortal Kombat 11 fick Liu Kang göra sin egen tidslinje. Han har inte skapat den perfekta världen, utan en där han ger alla varelser möjlighet att finna frid. Men som vi kan gissa av det faktum att vi får ett annat spel har denna fred hotats av en mystisk och mäktig fiende. I Mortal Kombat 1 verkar det som om Liu Kang har kastat av sig sin vanliga modiga hjältehatt och nu spelar mer av en klok ledarroll, liknande Raiden förr i tiden, när han samlar mästare för att upprätthålla freden.

Mortal Kombat 1

Två av dessa mästare, som vi redan ser backa Liu Kang som livvakter i trailern, är Scorpion och Sub-Zero. De har gått från att vara bästa bröder till bröder av blod nu, och är båda en del av Lin Kuei-klanen, vilket ställer en spännande fråga om vad som har hänt med Scorpions gamla klan, Shirai Ryu. Det verkar också som om Scorpions förhållande till sin bror är svagt, eftersom det verkar som om vår nuvarande frostiga karl släpper traditionerna från Lin Kuei, något som Scorpion tror kan leda till att han och hans bror kommer till slag en dag.

Detta är en annons:

I århundraden försvarade Lin Kuei Earthrealm från skuggorna, men nu, med Sub-Zero som stormästare, och Earthrealm inte hotas på ett tag, kommer Lin Kuei att gömma sig när de försöker bli en av världens stora nationer. Sub-Zero verkar ha förändrats lite jämfört med hans tidigare motsvarighet, men det kommer sannolikt att bli några fler utvecklingar i hans berättelse som skiljer honom från andra iterationer.

Mortal Kombat 1

Kitana, med tanke på hennes tidigare förhållande med Liu Kang, verkade som om hon skulle sättas direkt i loppet för Outworld-tronen, och ändå kanske det finns problem i paradiset, eftersom Kitana nu är syster till härskaren över Outworld. Hon verkar inte ha något emot detta, eftersom även om vissa kräver att hon ska styra riket istället, är hennes enda syfte att göra Mileena till den bästa kejsarinnan som möjligt. Jämfört med tidigare, där Mileena och Kitana har försökt döda varandra flera gånger, är detta en seriös tillväxt från systrarnas sida. Huruvida Kitana fortfarande kommer att vara en allierad till sin syster under hela spelet återstår att se, men det är verkligen en avvikelse från hennes förflutna, även om hon fortfarande är prinsessan av Outworld.

Mileena, som nämnts, har äntligen fått sin önskan och är nu arvtagare till Outworlds tron. Hennes natur förblir impulsiv, och hon kommer fortfarande att ha de otäcka tänderna, men snarare än att de kommer från att hon är en klon, är Mileena nu drabbad av en dödlig sjukdom. Hon döljer sitt ansikte och tänder så att ingen ser henne som en svag härskare. Detta väcker inte bara frågor om huruvida vi kommer att se Mileenas ansikte avslöjas och hennes styre ifrågasättas, men vi måste nu också fråga vad som har hänt med Tarkatans? Anses de alla vara sjuka, eller finns det en annan förklaring till deras existens?

Detta är en annons:
Mortal Kombat 1

När vi går tillbaka till Earthrealm har vi en ny mästare att diskutera. Det verkar väldigt mycket som om Raiden och Liu Kang har bytt roller i Mortal Kombat 1, eftersom den tidigare åskguden nu är en mycket yngre man, från en liten by som kallas Fengjian. Han tvekar när han blir tillfrågad av Liu Kang att bli mästare, men tror att det ligger i byns intresse. Vi kommer att se mycket tillväxt från den här nya Raiden, men jag tror att vi kan förvänta oss de största förändringarna från den här karaktären jämfört med någon annan, eftersom han inte kommer att ha någon av sin äldre visdom som en ung och något oerfaren fighter.

Kung Lao kommer också från Fengjian, som verkar vara mycket lik i Mortal Kombat 1, vilket är vettigt med tanke på att han en gång var Liu Kangs bästa vän. Du kommer inte riktigt att ge din bästa knopp ett personlighetsbyte i din nya tidslinje, eller hur? Förutom att ha sin vanliga, hattbaserade strid, verkar Kung Lao återigen vara en karaktär som är besatt av att bara vara näst bäst och inte uppgå till sin fulla potential. Lyckligtvis verkar det som att vara en mästare i Earthrealm räcker för att Kung Lao ska markera sin plats i historien.

Mortal Kombat 1

Från någon som vill markera sitt namn, till någon som springer från vikten hans efternamn bär, var Kenshis familj en gång en av stora krigare, tills för fem århundraden sedan var de alla nästan utplånade. För närvarande befinner sig Takahashi -klanen i Yakuzas grepp, men Kenshi hoppas kunna befria sin familj från det och återställa deras namns ära. Först måste han ta tag i familjens gamla svärd, Sento, vilket visar att vi förmodligen kommer att få lite av en Kenshi-ursprungshistoria här.

Slutligen har vi mannen som kanske är minst lämpad för denna värld av magi och gudar och kvinnor med nåltänder. Johnny Cage är ungefär densamma som han alltid är. En misslyckad actionstjärna i B-filmen, han vill gå med i kampen som en av Earthrealms mästare som en sista flämtning efter berömmelse. Det finns en liten skillnad här, som i Mortal Kombat 9, och universum vi senast bevittnade, Johnny befann sig i Mortal Kombat-turneringen utan att riktigt veta vad som hände, medan den här gången verkar det som om han kommer att vara lite mer förberedd.

Relaterade texter

Mortal Kombat 1Score

Mortal Kombat 1

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

NetherRealms kämpar är tillbaka för att sparka stjärt på blodigast tänkbara sätt i ett helt omstartat universum. Vi har kollat in om det lever upp till sin potential...Loading next content