Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Hades

Hades är nu det högst betygsatta spelet till PS5 och Xbox Series S/X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är ingen hemlighet att Hades är ett fantastiskt spel, och de otaliga priserna och nomineringarna sedan lanseringen förra året är ett bra kvitto på det. Men trots sina framgångar till PC och Switch hade det inte släppts till Playstation- och Xbox-konsolerna förrän tidigare denna månad, och nu när det äntligen finns tillgängligt har det direkt blivit den bäst betygsatta titeln till både Playstation 5 och Xbox Series S/X.

Detta baseras förstås på dess Metacritic-poäng som tar kritikernas betyg och gör ett genomsnitt av dem där 100 är max. Till PS5 ligger det på 93 poäng och till Xbox Series S/X ligger Hades på 94 poäng, vilket gör det till det bäst betygsatta spelet för båda plattformarna, före höjdare som Ratchet & Clank: Rift Apart och till PS5 och Microsoft Flight Simulator till Xbox Series S/X.

Hades är däremot inte det högst rankade spelet på PC eller Nintendo Switch, vilket sannolikt beror på att dessa två plattformar är mycket äldre än de båda senaste konsolerna från Microsoft och Sony. Vi får se hur länge Hades kan hålla denna position, särskilt med tanke på att det är massor av hett efterlängtade spel som släpps senare i år.

Kolla in vår gameplay-video av Hades till Playstation 5 härunder. Har du själv spelat detta ännu och vad tycker du om det?

HQ
Hades

Tack Eurogamer

Relaterade texter

HadesScore

Hades

RECENSION. Skrivet av Olof Westerberg

Läs om hur Olof försökt fly från Hades dödsrike utan framgång, men haft lika kul ändå...Loading next content