Svenska
Gamereactor
guide
Hades II

Hades II: Hur man slår Hecate

Precis som Megaera i det första spelet kan den här första bossen filtrera många spelare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

***VARNING: DEN HÄR ARTIKELN INNEHÅLLER SPOILERS FÖR Hades II ***

Hades II är fullspäckat med svåra fiender att ta itu med. Från de oändliga slagmännen du möter i Fields of Mourning till de blodiga skrikande fienderna som bara skriker dig i ansiktet, det finns gott om irritationsmoment som hindrar dig från att nå Tartarus och Chronos.

Det första stora testet på din resa är ingen mindre än Melinoës handledare och rektor Hecate. Titanen är ingen pushover, och hon är här för att bevisa att du till och med har en chans att slå Chronos längre fram i spelet.

HQ
Detta är en annons:

Även om hon är den första och minst svåra av bossarna du kommer att stöta på, kan Hecate, precis som Megaera före henne, kämpa hårt, särskilt innan du lyckas uppgradera Melinoës potential. Så om du kämpar för att slå henne, här är vår snabbguide om hur du kan göra just det.

Nu har Hecate tyvärr inte bara en avstängningsknapp, så det finns inget avgörande sätt att alltid slå henne. Men som tur är lämnar detta dörren öppen för dig att sparka hennes huvud på vilket sätt du vill. Först är dock förberedelser det bästa sättet att slå henne, och det bästa sättet att förbereda sig är att investera i några uppgraderingar på ditt läger. Skaffa dig en Death Defiance med Ashes (eller ta Luckier Tooth från Schelemeus) gör att du kan göra fler misstag när du lär dig Hekates moveset. Dessutom kommer Knuckle Bones från Odysseus (som du får genom att ge honom en nektar) att låta dig skrapa bort en bit av Hekates HP och få dig att ta mindre skada från hennes attacker.

På tal om Hekates attacker, om du vet vad du letar efter med dem kommer du att kunna undvika dem lättare. Hecate börjar alltid striden med sin eldring, som du kan ducka in i och sedan ut ur, vilket gör att hon lätt kan skada sig när hon är orörlig. Sedan bör du se upp för att hon drar tillbaka armarna. Det kommer att dröja ett ögonblick innan hon svingar sina stavar och kastar bågar av eld åt ditt håll, men om du duckar precis när hennes modell blinkar kommer du att kunna missa skadan och undvika att hon spårar dig. Skölj och upprepa detta tills du får henne till sin andra fas.

Hades II
Detta är en annons:

Om Hecate vid något tillfälle delar upp sig i tre versioner av sig själv är det bäst att springa till det övre vänstra hörnet av arenan, eftersom det är här hennes attacker inte kan nå dig. Om den punkten inte är säker, ta dig till det motsatta hörnet. Du kan försöka ta reda på vilken Hecate som är den riktiga, men det kan vara knepigt och för det mest riskfria alternativet är det bäst att bara hålla sig borta.

När Hecate kallar på sina häxor i övergången till den andra fasen är det bästa du kan göra att hålla dig rörlig. Även om du tror att du är säker genom att bara plinka bort mot henne från ett hörn, kommer du inte att bli ett lätt mål för projektilerna som är på väg mot dig om du håller dig på benen och ständigt rör dig. Det finns bara en punkt i den här striden som du vill bli ett lätt mål för och det är i övergången till Hekates tredje fas. Här skickar hon ett klot som verkar spåra dig oavsett vad du gör och förvandla dig till ett får. I skrivande stund är vår bästa rekommendation att bara låta det hända. Om du förvandlas till ett får tidigt betyder det att du kommer att ha mindre tid att desperat vagga runt, eftersom Hekates häxvänner spawnar in ett par ögonblick efter att du blivit polymorphed.

Efter det är det bara att skölja och upprepa genom att undvika AoE-attackerna så gott du kan, samtidigt som du håller dig nära Hecate när hon inte delas i tre. Om du håller trycket uppe kommer du att få ner henne på nolltid. En sak att notera om fas tre är att Hecate ibland kommer att teleportera sig bakom dig för att försöka överraska dig, men håll bara tag i din dash tills du ser henne dyka upp, och gå sedan bakom henne så kommer du att klara dig.

Hur slog du Hecate?

Relaterade texterLoading next content