Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Black Ops 6

Hälften av Call of Duty-spelarna med Playstation sitter fast i förra generationen

Detta gör det väldigt uppenbart varför vi inte bör förvänta oss att Call of Duty lämnar de äldre formaten på länge än...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om det redan hade läckt nästan chockerande mycket om Call of Duty: Black Ops 6 så var det under förra veckan det presenterades officiellt. Några format har dock inte bekräftats ännu, men enligt flera källor kommer det till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X - samt till synes även till förra generationens konsoler.

Sistnämnda har gjort många besvikna eftersom de menar att spelet därmed inte kommer dra full nytta av de mer kraftfulla konsolerna denna generation eftersom allt måste anpassas till svagare hårdvara. Nu har journalisten och insidern Tom Henderson i ett X-inlägg gjort det väldigt tydligt varför Activision Blizzard inte är villiga att överge den förra generationen, och förklarar att knappt hälften Playstation-spelarna som kör Call of Duty, spelar till Playstation 4.

Att offra förra generationen hade alltså betytt att man skurit bort runt hälften av alla Playstation-spelare, vilket hade varit pengar i sjön. Även om ett antal av dessa lär uppgradera i sinom tid, verkar det alltså sannolikt att även nästa års Call of Duty kommer till Playstation 4 och Xbox One (samt sannolikt Switch 2).

Call of Duty: Black Ops 6 ska visas ingående den 9 juni direkt efter Xbox Games Showcase. Som vi tidigare berättat kommer det ingå med Game Pass redan från dag ett.

Call of Duty: Black Ops 6
Sannolikt kommer det även till Switch 2.

Relaterade texterLoading next content