Svenska
Gamereactor
nyheter
Triangle Strategy

Här är omslaget till kommande Triangle Strategy

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

År 2018 släppte Square Enix rollspelet Octopath Traveler och det blev inte bara unisont hyllat utan sålde också väldigt bra. Så pass bra att en andlig uppföljare nu är på väg. Triangle Strategy utannonserades i februari förra året, tillsammans med ett demo och sedan släpptes det även trailer senare under året som gav oss lite mer kött på benen om vad vi kan förvänta oss. Efter det har det varit tyst kring Triangle Strategy men nu har omslaget avslöjats och det följer samma visuella stil som föregångaren.

Triangle Strategy

Utvecklingen av Triangle Strategy leds av samma person som låg bakom Octopath Traveler, Tomoya Asano och det är förstås ett faktum som har gjort spelare ytterst hoppfulla. Storyn kretsar kring Serenoa som tillsammans med sin fästmö och prinsessa Frederica och sin barndomsvän Roland hamnar i ett krig kallat Saltiron. Här är det turbaserade strider och taktiskt rollspel som gäller, inte långt ifrån Final Fantasy enligt uppgift.

Nu är dock inte allt guld och gröna skogar längre, nu när vi precis har trätt in i 2022 med Square Enix President, Yosuke Matsudas ord ringande i bakhuvudet, budskapet om att han stödjer NFT:er i spel. Precis som i tidigare fall så mottogs inte det uttalandet med några stående ovationer så vi får se huruvida detta kommer att påverka Triangle Strategy eller ej.

Triangle Strategy släpps till Nintendo Switch 4 mars i år.

Relaterade texter

4
Triangle StrategyScore

Triangle Strategy

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Gamereactor-redaktionens mest inbitna JRPG-fanatiker har satt gaddarna i det senaste äventyret signerat Square Enix och han älskar det...Loading next content