Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

SteelSeries SteelPad 5L

Stor och härlig musmatta som kombinerar känslan i en tygmatta med hållbarheten hos musmattor i plast

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Bland de riktiga konnesörerna när det handlar om musmattor är det ett ytskikt i någon form av textil som gäller. Det ger låg friktion och det låter inget när man drar råttan över underlaget. Tyvärr har textilmattor en tendens att vara något för mjuka och lätt gå sönder i kanterna. Något som gör att man inte alltid vill lägga den extra hundralappen på en spelmatta som man inte tror kommer att hålla i längden. SteelSeries har med sin SteelPad 5L försökt komma runt det här och genom att konstruera en musmatta i fem lager tror jag faktiskt att de lyckats.

Längst upp finns ett oerhört tunt plastlager som skyddar det underliggande tyget från slitage och samtidigt minskar friktionen. Därefter ligger ett skikt av textil som gör att mattan får sin känsla. Under tyget finns ett lager av Polyisoprene, ett våtdräktsliknande material som gör att mattan får en viss mjukhet. Inte alls som en matta med skumgummikärna, men ändå inte dödshård som en tunn musmatta i plast. Näst längst ner har man ett lager plast för att 5L ska få stabilitet och inte kännas sladdrig. Man avslutar anrättningen längst ner med gumminoppor som ser ut som om de sprayats på plasten. De gör att mattan ligger stadigt på bordet och det är ingen risk att den ska börja glida.

Det här en rätt stor musmatta på 380x280 mm. Det gör att den kanske inte passar på alla datorbord och man måste se till att den verkligen får plats innan man slår till. Själv fick jag lägga den på höjden för att få plats, men det gick utmärkt. Vad som kan kännas störande om man är van vid de tunna musmattorna som finns är att 5L-mattan är cirka 4 mm tjock. Det är inte mycket om man jämför med en traditionell kontorsmatta, men i spelmattornas hypertunna värld så är det en del. Konstruktionen gör också att man inte heller kan rulla ihop den. Själv har jag dock inte haft några problem med vare sig tjocklek eller rullbarhet, men det är värt att nämnas.

Smakar det så kostar det som man säger. För att få lägga vantarna på en SteelSeries Steelpad 5L så får du slanta upp 329 kronor. Det är en ansenlig summa för vilken musmatta som helst. Står du ut med utgiften och att 5L-mattan är något högre/tjockare än de flesta andra spelmattor så har du här är härlig matta med skönt glid. Jag rekommenderar den.

SteelSeries Steelpad 5L
Detta är en annons:
SteelSeries Steelpad 5L
SteelSeries Steelpad 5L
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Låg friktion, stor yta
-
Något tjock, platskrävande
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content