Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Efter att ha kärat ned sig fullkomligt i Beoplay EQ är Petter redo att berätta vad han anser om danskarnas 3500 kronor dyra träningssnäckor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Högkvalitativa, trådlösa in-ear-lurar med fokus på fysisk träning är ett ständigt växande segment, och det är ju inte det minsta knepigt om man bara kikar på hur det ser ut på vilket gym som helst. Alla kör lurar, vilket även jag ser som en självklarhet idag då de största gymkedjorna på riktigt spelar Samir & Viktor och Justin Bieber, som träningsmusik (någon borde steglas enligt gammal polsk tortyrtradition). Danska Bang & Olufsens konkurrent till bland annat Jabra Elite 7 Active samt JBL Reflect Flow Pro stavas Beoplay E8 Sport och precis som flaggskeppet Beoplay EQ (fullständigt briljanta) handlar det om en lur som kostar en hel del. Beoplay E8 Sport ligger idag på 3490 kronor vilket gör dem avsevärt mycket dyrare än de närmaste konkurrenterna.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport
Färgkombinationerna som finns tillgängliga är... Udda.

Som vanligt när det gäller Bang & Olufsen är designen en ytterst viktig aspekt av dessa lurar och den där danska minimalismen återfinns såklart även här. Jämfört med framförallt EQ-snäckorna är dessa mer... Sportiga, av naturliga skäl. De både ser ut att kunna tåla gott om stryk samt vatten, och gör det när man väl börjar misshandla dem. Ytan är gummiklädd, sidorna på själva lurarna är räfflade för att man ska få grepp om den även med svettig/blöta händer, och på ovansidan sitter det en sån där fena som man för in i fliken i örat för att de inte ska trilla ut om man löper, eller dansar Zuumba.

Bang & Olufsen Beoplay E8 SportBang & Olufsen Beoplay E8 Sport
B&O-loggan som pryder utsidan av snäckorna är ordentligt stor.

En märklig sak med Beoplay E8 Sport är att de är så pass magnetiska i förhållande till det snyggt utformande laddnings-etuiet som de levereras i, att det ibland är direkt knivigt att få ur dem ur lådan, något som känns lite bisarrt, särskilt när man sitter som ett krökt miffo och med klogrepp krafsar febrilt i en liten sex centimeter bred ask som om det vore guld där i, eller Dubbelnougat. Batteritiden utklassar dock flaggskeppet Beoplay EQ och här bjuds det på cirka sju timmar speltid per laddning och 30 timmar i etuiet vilket gör att E8 tävlar med de bästa i klassen, här. Det saknas dock helt aktiv brudreducering vilket man kan tycka vore självklart i ett par lurar av den här typen, särskilt med tanke på det höga priset.

Detta är en annons:
Bang & Olufsen Beoplay E8 SportBang & Olufsen Beoplay E8 Sport
Sidorna är räfflade för att man ska kunna plocka ut dem ur öronen även om man ör svettig och blöt.

När det gäller ljudkvaliteten är E8 Sport bra, men inte i klass med vare sig Beoplay EQ, JBL Reflect Flow Pro eller Jabra Elite 7 Active. Separationen är strålande precis som grunddynamiken samt kontrollen mellan de olika registren, men det finns en vass spetsighet i toppfrekvenserna här som blir oangenäm under längre stunder. Det gör förvisso att E8 Sport på bästa tänkbara sätt fångar de smakfulla fraseringarna i Stings röst på nya skivan The Bridge, men det gör också att hans S låter hisschigt vassa, även efter cirka 50 timmar med dessa lurar. Jag har kalibrerat bort en smula av det i Bang & Olufsens kapabla gratisapp, men allt går inte att rå på. Särskilt tydligt blir det på låten "The Book of Numbers" där Manu Katchés uppstämda, reverbdränkta virvel blir direkt otrevlig och där Stings "Numbersss" sticker i mina öron. Detta är synd, såklart, för detta problemet existerar inte alls i Beoplay EQ som låter klart bättre, rakt igenom registret.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport
Det är ett snyggt paket och för dig som gillar lugnare musik med massa transparens är dessa lurar perfekta.

Med det sagt finns det massor att hämta här för den som föredrar en lite vassare mer transparent ljudbild. Tonaliteten är fenomenal och E8 Sport spelar tight som tusan. Om vi tar låten "For Her Love" som exempel kontra "Book of Numbers" känns de4ssa lurar klart mer hemma när det endast är Dom Millers ljuvligt delikata gitarrspel och Stings röst som fyller ljudbilden. Samtalskvaliteten är dessutom riktigt trevlig trots att det handlar om fyra mikrofoner och inte sex som i storebrorsan Beoplay EQ. Med vatten- och stryktålig design och superb batteritid är det ett attraktivt paket det här. Jag hade bara önskat att man styrt karaktären mer mot hur Beoplay EQ låter.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Strålande batterikapacitet, snygg design, god passform, massor av kontroll i ljudbilden
-
Ingen aktiv brusreducering, ljudkaraktären känns lite väl vass
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter att ha kärat ned sig fullkomligt i Beoplay EQ är Petter redo att berätta vad han anser om danskarnas 3500 kronor dyra träningssnäckor...Loading next content