Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Turtle Beach Velocity One Flight

Redaktionens egen Tom Cruise har kryssat runt bland molnen i Microsoft Flight Simulator tillsammans med Turtle Beach förträffliga nya flygkontroll och är salig av glädje.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Alltsedan lanseringen under 2020 har jag varit mer än lovligt förälskad i Microsoft och Asobos meditativa, vykorts-vackra flygsimulator. Det antagligen enda spel under förra året som kunnat tävla med det helsvenska vikingaäventyret Valheim i antal spelade timmar. Min lilla datorhörna har periodvis fått fungera som hobby-cockpit och Thrustmasters TCA-joystick samt gaskvadrant har använts flitigt under de många utflykterna uppe bland molnen och på olika exotiska platser runt om i världen. Varken snöklädda bergspass, stormande hav eller gassande öknar har satt stopp för mig och min Cessna Citation Longitude under våra högtflygande äventyr. Men efter så många timmar med två förhållandevis enkla kontroller så längtade jag efter något större och robustare som kunde lyfta upplevelsen till nya höjder. Så när Turtle Beach utannonserade sitt VelocityOne Flight Universal Control System blev undertecknad likväl som många andra här på redaktionen minst sagt exalterad, ja rent kollriga av förväntan faktiskt.

Turtle Beach VelocityOne Flight Universal Control System
Julafton!

Inget åberopar ens inre tolvåriga grabb på samma vis som kontroller ämnade för simulatorer. Där är helt enkelt något trollbindande, ja rent av förföriskt med överflödet av spakar, knappar och rattar som finns att tillgå på Turtle Beach VelocityOne Flight Universal Control System. Ett namn som kanske inte direkt rullar av tungan men som har en väldigt tydlig målgrupp i sitt sikte. Kontrollen är väldigt uppenbart designad för ett syfte och med främst ett spel i åtanke, och det är föga förvånande Microsoft Flight Simulator. För med den ansenliga pjäsen uppackad, monterad på bordet och inkopplad så faller alla bitar på plats och världen runt om en bara smälter bort. VelocityOne absolut briljerar, nej dominerar när den används i exakt detta syfte. Att ratta runt flygplan i vad vi på Gamereactor ansåg vara det bästa spelet under 2021. Kontrollen både känns och ser sådär härligt autentisk ut och mängden funktionalitet som tillverkarna lyckats packa in här är direkt häpnadsväckande.

Turtle Beach VelocityOne Flight Universal Control System
Turtle Beach VelocityOne Flight Universal Control System är mustig och erotisk!

Till att börja med fungerar VelocityOne precis lika strålande till både Pc och Xbox och är den just nu utan tvekan bästa allt-i-allo lösningen för Microsoft Flight Simulator. Redan under den första flygturen fann jag mig överrumplad av dess direkt skrämmande responsivitet vilket gav en helt ny känsla av autenticitet. Speciellt då jag enbart suttit med joystick tidigare. Ratten går enkelt att rotera upp till 180 grader och inbyggt i den finns dessutom kontroll att stiga eller sjunka med flygplanet. Något du åstadkommer genom att trycka in eller dra ut ratten. Därtill är den även bestyckad med integrerade kontroller för roder, dubbla joystickar för kamerakontroll, bromsar och en display. Vid sidan av detta finns en gaskvadrant med fyra spakar, ännu fler programmeringsbara knappar och ett gäng rattar. Det hela är nästan en smula överväldigande men på bästa möjliga vis. VelocityOne känns verkligen som en kontroll man kan växa med och som erbjuder möjligheter att ta ditt flygande till en helt ny nivå.

Detta är en annons:
Turtle Beach VelocityOne Flight Universal Control System
Styrreglaget är packat till bristningsgränsen med funktionalitet.

Sett till byggkvalitet finns här nästan inget att klaga på över huvud taget. Pjäsen som helhet är rejäl, smart designad och en dröm att spela med. Alla reglage, knappar och rattar känns både ordentliga och hållbara, redo för tusentals timmar av flygande. Kontrollens enda egentliga skavanker är att där finns en brist på motstånd i gaskvadranten, samt att kontrollen inte har stöd (just nu) för att navigera i menyerna i Flight Simulator. Det kräver istället input från antingen mus, tangentbord eller vanlig xbox-kontroll. Frånsett de detaljerna är VelocityOne en ren och skär dröm och kombinerar enkelhet, funktionalitet, ett välavvägt pris och otroliga möjligheter i ett och samma paket. Äger du en Pc eller Xbox och spelar Microsoft Flight Simulator så behöver du VelocityOne i ditt liv. Så enkelt är det. Ja det är en ansenlig investering men där råder ingen tvekan om att det just nu är en av de mest kompletta spelkontrollerna på marknaden och den får därmed också mina varmaste rekommendationer.

Turtle Beach VelocityOne Flight Universal Control System
Riktigt mysig i mörkret med alla knappar upplysta.
Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk funktionalitet, strålande design, gedigen byggkvalitet, enkel att installera
-
Saknar motstånd i gaskvadranten
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Turtle Beach Velocity One Flight

Turtle Beach Velocity One Flight

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Marcus Persson

Redaktionens egen Tom Cruise har kryssat runt bland molnen i Microsoft Flight Simulator tillsammans med Turtle Beach förträffliga nya flygkontroll och är salig av glädje.Loading next content