Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HTC Vive Flow

Vill du se ut som en utspökad jättefluga a'la Jeff Goldblum, ränna runt i för små kalsonger och skrika dig hes över att fingernaglarna trillat av? Då ska du skaffa det senaste årets mest meningslösa VR-produkt signerat HTC...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag vet inte jag. Jag vet verkligen inte vem som är målgrupp här, vem som skulle vilja ha ett par snordyr portabla VR-glasögon som kräver att man kopplar de till en kompatibel Android-telefon vilket gör att den audiovisuella upplevelsen naturligtvis inte är av toppklass. Jag minns såklart när Google Cardboard VR var stekhett. Och i mångt och mycket var det ju en rätt frän upplevelsen, inte minst med tanke på att det var gratis. HTC Vive Flow skulle man kunna kalla för samma sak, men till det rejält tilltagna priset 5000 kronor, om jag ville vara ordentligt elak men det handlar fortfarande om VR via en mobiltelefon och det är inget som jag varit särskilt imponerad av under min testmånad. Men! Låt mig inleda med lite specifikationer, istället.

HTC Vive Flow
Den här killen har bågarna ovanför öronen men för oss på redaktionen har det fungerat klent, istället har tvi tvingats lägga bågarna ovanpå öronen, som en stor och obekväm huvudkram. Designen och passformen är verkligen supermärklig.

Minne och lagring: GB RAM + 64GB ROM
Vikt: 189g
Skärmar: 3.2k resolution screen, 2x 2.1-inch LCD 1600 x1600 per eye
Ljud: Stereo speakers, Dual microphones

HTC Vive Flow
Fula är de också. Svinfula.

Som jag nämnde ovan fungerar Vive Flow enbart med Android-telefoner och en begränsad mängd av dem, vilket känns lite snurrigt. Iphone-ägare behöver alltså inte bemöda sig med att läsa vidare och för vår egen del har vi testat dessa VR-glasögon tillsammans med en HTC U12 Plus. En medeltelefon med medelprestanda, men som naturligtvis fungerar ypperligt sett till kompatibilitet då det är samma tillverkare som av själva glasögonen i sig (duh!). Telefonen kopplas till glasögonen såklart och fungerar sedan som själva handkontrollen när du spelar, eller åtminstone rör sig i de VR-världar som finns att tillgå här. Med tanke på att man som användare såklart inte ser sin telefon som man håller i labbarna när man väl har glasögonen på huvudet skulle jag kalla detta för en riktigt kass kontrollmetod som stjälper i stort sett hela upplevelsen, för egen del. Man använder dubbla fingrar och trycker med den på skärmen för att utföra enkla knapptryck och upp/ned/vänster/höger på mobilskärmen med ett finger för att navigera sig i menyerna. Värdelöst uttänkt och kasst genomfört, om du frågar mig.

Detta är en annons:
HTC Vive Flow
Över 5000 kronor känns som ett direkt hysteriskt överpris för Vive Flow.

När det gäller ergonomin och passformen på Vive Flow gäller för egen del samma enkla slutsats som när det kommer till kontrollmetoden som gäller. Tänkte ingen igenom det här? Tanken är nämligen inte riktigt att man ska ha själva bågarna mot tinningarna så att de vilar mot örats överkant, som vilka vanliga glasögon som helst, utan mer att de ska ligga ovanpå öronen och liksom fungera som en björnkram runt hela skallen. Om jag inte bär Vive Flow precis så, blir bilden sned och skapar akut illamående, vilket på det stora hela är exakt lika fånigt som att jag styr VR-upplevelsen med fingrarna mot en pekskärm på en smartphone, som jag inte ser.

HTC Vive Flow
Skippa dessa. Köp Oculus Quest 2 istället.

Inne i VR-upplevelserna är det inte särskilt mycket mer imponerande, heller. Tyvärr. Ljudet är okej men grafiken känns gammal och primitiv och meditationsappen som jag testat gör mig mest bara irriterad, inte lugn eller särskilt harmonisk. Bildkvaliteten är det dock inget större fel på och för detta ändamålet är väl 1600 pixlars upplösning per öga rätt okej, men om jag nu slipper använda HTC Vive Pro i jobbet framöver, kommer jag verkligen aldrig att ta på brillorna på huvudet någonsin igen. Särskilt inte med tanke på att du kan få ett riktigt VR-headset för en billigare peng.

Detta är en annons:
HTC Vive Flow
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Du ser ut som en enorm fluga när du bär dessa, få sladdar
-
Ful design, kass passform, blekj virtual reality-känsla, värdelös kontrollmetod
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
HTC Vive Flow

HTC Vive Flow

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vill du se ut som en utspökad jättefluga a'la Jeff Goldblum, ränna runt i för små kalsonger och skrika dig hes över att fingernaglarna trillat av? Då ska du skaffa det senaste årets mest meningslösa VR-produkt signerat HTC...Loading next content