Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus 10 Pro

Oppo-ägda Oneplus dundrar vidare med ännu en lysande Pro-modell och Hegevall är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Min första kontakt med Oppo-ägda Oneplus lysande Android-telefoner var Oneplus 5T och för mig, då, var det den första mobiltelefonen med Android i som jag verkligen gillade. Sedan dess har jag använt och testat 6, 7, 8, 9 och nu 10 Pro - Och det handlar om dryga tre veckor av pillande på en produkt som i vanlig ordning erbjuder mer prestanda och bättre design/materialval än vad prislappen skvallrar om, något som Oneplus verkligen blivit experter på genom åren.

Oneplus 10 Pro släpps om en dryg vecka och den huserar en Snapdragon 8 Gen 1-processor, 256 GB lagringsutrymme (modellen som vi testat) och ett Oppo-konstruerat batteri som laddas upp snabbare än allt vi någonsin haft nöjet att recensera tack vare det nya systemet Supervooc. Faktum är att man med denna telefon kan ladda upp batteriet på under 30 minuter från noll till hundra procent, vilket är direkt perverst. På en kvart kan du ladda tillräckligt för att telefonen ska hålla sig vid liv i en hel dag (med normal användande) och här är Oneplus numer världsledande. Batteriet i sig rymmer 5000 mAh och precis som i fallet med Iphone 13 Pro Max går det att översätta till att man nu inte längre behöver ladda sin telefon varje natt.

Oneplus 10 Pro
Den är snygg. Unik (designmässigt) och brutalt läcker.

Förutom batteriet är det den nya skärmen som imponerar mest, från start. Här hittar vi en alldeles underbart bra 6,7-tums AMOLED-variant med 129Hz uppdateringsfrekvens och en fantastisk pixeldensitet. På samma sätt som Apple gjort med Iphone 13 Pro och Pro Max känner skärmen dessutom av hur pass grafiktunga applikationer du pysslar med och optimerar sedan skärmens uppdateringsfrekvens beroende på vad som krävs, allt från 1Hz till 120. Detta sparar framförallt batteri men även på skärmens totala livslängd enligt Oneplus själva. Skärmen har också ett nytt system för dubbel autokalibrering som jag tycker fungerar snäppet bättre än Truetone i Iphone. Oneplus 10 Pro har sammanfattningsvis en av marknadens absolut finaste skärmar.

Oneplus 10 Pro
Om du ska välja färg, plocka den mintgröna istället för denna svarta variant.
Detta är en annons:

Oneplus har även tänkt lite extra mycket på oss gamers i skapandet av 10 Pro och lagt till något som döpts till GPA Frame Stabilizer som gör att spelupplevelsen blir mer "stabil" än någonsin och även om detta krånglat med ett par av spelen vi testat har det fungerat alldeles ypperligt i de flesta andra lite tyngre titlar med mer krävande grafik (som Asphalt 9). GPA-systemet känner av eventuella framedrops och styr hur skärmen reagerar på dessa via smart utformad interpolering, något som gör att det aldrig känns som riktiga framedrops, när det väl fungerar som det ska. Överlag är detta tack vare rapp processor, brutalt bra batteri och strålande skärm naturligtvis en alldeles fantastiskt telefon för mobilt spelande.

Oneplus 10 Pro
Hasselblad-kameran är i grunden en Sony-sensor... Som är bra, men inte bäst.

Den största nyheten med 10 Pro är dock vare sig processorn, batteriet eller skärmen utan den uppdaterade kameran som pryds av svenska Hasselblads anrika logotyp. Den nya kameran är en av få mobilkameror som klarar 10-bits-färg enligt DCI-P3-gamut och erbjuder 25% bättre färgvärde än tidigare modeller enligt Oneplus själva. Huvudkameran ligger på 48MP via en sensor som Sony bygger och den är väldigt bra. Telefoto-optiken lämnar en del att önska och kan inte riktigt tävla med vare sig Iphone 13 Pro Max eller Samsung S22 Plus men den är mer än godkänd. Hasselblad-kameran i sig är väldigt bra och bilderna blir krispigt skarpa med fantastiskt omfång och väldigt mjuka färger. Det saknas lite kontrast i bilderna dock enligt mig som föredrar kameran i Iphone 13 Pro Max och bilderna via Oneplus 10 Pro innehåller ett gulstick som jag inte riktigt gillar. Men ja, det där är såklart både något som går att bli kvitt via inställningar i en tredjepartsapp samt något som är högst subjektivt. Jag anser i samma andetag att Samsungs bilder från S22:an blir lite väl blå i lågdagrarna, och förstår såklart att allt detta har mycket att göra med alla mina år som bildbehandlare/formgivare. Man lär sig se stick och "tints" på ett annat sätt, då.

Oneplus 10 Pro
Släpps nu på fredag!
Detta är en annons:

När jag först mottog Oneplus 10 Pro för recension och packade upp den trodde jag nog att skillnaderna mot 9 Pro skulle vara lite större. De är de inte. Detta är en ganska försynt uppgradering av en redan strålande telefon och det, i sig, är verkligen inte fy skam. Det nya batteriet med den nya snabbladdningen samt den nya skärmen är orsak nog att vräka fram pluskan och slanta upp för en av de bästa Android-lurarna på marknaden just nu.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Superläcker design, lätt och stryktålig, larvigt bra batteri, strålande snabbladdning, lysande skärm, bra Hasselblad-kamera
-
Telefoto-delen i kameran är en besvikelse
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Oneplus 10 Pro

Oneplus 10 Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Oppo-ägda Oneplus dundrar vidare med ännu en lysande Pro-modell och Hegevall är imponerad...Loading next content