Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Soundcore Liberty 3 Pro

Kinesiska Anker dunkar på med en premiumlur till budgetpris och Hegevall är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag är uppe i 33 par nu från ett 20-tal tillverkare om jag inte räknat helt fel. Och mina öron är därmed rutinerade i produktsegmentet som i mångt och mycket fortfarande heter "Airpods" i folkmun. Att Apple i början av 2016 definierade vad en trådlös Bluetooth-in ear-lur skulle vara är idag helt uppenbart. Att de sedan dess sprungits ifrån av varenda tänkbar konkurrent sett till ljudkvalitet och design - är minst lika uppenbart. Kinesiska Anker Innovations Technology har swischat förbi mitt synfält ett par gånger med de allmänt hyllade Soundcore Liberty 3 Pro-lurarna och framförallt då med skryt om hur de är världens mest "korrekta" in-ear-lur i priskklassen 1000-2000 kronor med ett frekvensomfång och en frekvensrespons som framförallt studiotekniker dyrkar.

HQ
Soundcore Liberty 3 Pro
Designen är unik och lurarna ser snordyra ut men de sitter inte jättebra i mina öron även om de heller inte trillar ut ur orönen som Airpods gör.

Designen på Soundcore Liberty 3 Pro är udda, om vi säger så. Mycket, mycket speciell. De ser ut som en skumgodis som någon försökt pressa ihop och eftersom de stora elementen (10,6 millimeter) innebär en stort fysiskt ytterskal, är det inga lurar som "passar" lika väl i öronen som exempelvis Technics AZ40 eller Jabra Elite 7 Pro, direkt. Tvärtom sitter de lite väl "långt" ut i mina öron vilket gör att de tenderar att trilla ur om jag skulle få för mig att headbanga till tonerna av Animals as Leaders polyrytm-epos Monomyth, från nya skivan Parrhesia. Men! Nu är Soundcore Liberty 3 Pro inga träningslurar heller utan premiumhifi för den som vill ha något akustisk balanserat och mätbart korrekt utan vare sig färg eller filtrering.

Soundcore Liberty 3 Pro
Ljudkvaliteten är strålande medan förvaringsasken är uselt utformad.

Och det är precis så jag upplever dessa lurar. De låter väldigt rent, nästan sterilt även om basen är rapp och når djupt på ett sätt som jag alltid gillat. Dynamiken är strålande med god separation mellan instrumenten på Stings senaste skiva ("The Bridge") och diskanten är väldigt närvarande. Det finns vissa tendenser till den där vassa känslan i frekvenstopparna som gör att röster och klaviaturinstrument får en oangenäm klang i viss mån men överlag är ljudet riktigt bra. Soundcore Liberty 3 Pro låter som en premiumlur utan att kosta som en, om vi säger så. Det finns inte mycket i 1500-kronors-klassen som hakar på dem rent ljudmässigt inte.

Detta är en annons:
Soundcore Liberty 3 Pro
Det finns inga snäckor i denna prisklass som är så mätbart korrekta och "neutrala" som dessa är.

Desto sämre är det medföljande laddningsetuiet som är så korkat designat att jag får magknip. Till att börja med är locket supermärkligt och skjuts fram för att blotta själva lurarna snarare än att man viker upp det som på alla andra snäckor i detta produktsegment. Lurarna i sig ligger dessutom ned utan tillräckliga magneter och med en så pass slapp passform i själva lådan att man tvingas mixtra för att få ned dem på rätt plats och framförallt pilla en hel del för att få upp dem. Oftast har detta resulterar i att jag av ren frustration tippat etuiet upp-och-ned och liksom skakat ur lurarna i handflatan vilket känns märkligt. Här borde Anker tänkt ett steg till och kopierat exempelvis Apple, eller varför inte JBL? Batteritiden är det dock inget fel på, alls. Jag har fått ur mer än åtta timmar (med aktiv brusreducering avslaget) ur varje laddning och över 32 timmar ur asken, vilket är klassledande.

Soundcore Liberty 3 Pro
Om du anser att JBL, Jabra, Sennheiser och alla andra tillverkare flåsar på med för mycket bas och med en aningen dämpad diskant, är detta definitivt något för dig.

Ankers Soundcore Liberty 3 Pro är en bra lur, kanske till och med briljant med tanke på hur bra de låter, hur mätbart korrekta de är gällande frekvensrespons och när det kommer till batteritiden. Det finns dock saker att jobba på här, som desigen på lurarna i sig samt designen på laddningsetuiet. Jag ser därmed väldigt mycket fram emot Soundcore Liberty 4.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Strålande materialval, stort och luftigt ljud, lysande frekvensrepons, bra brusreducering, fantastisk batteritid
-
Laddningsetuiet är urkorkat i sin utformning, ljudbilden tenderar att bli aningen steril ibland
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content