Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Anker Nebula Capsule II

En DLP-baserad liten mikroprojektor som dunkar ur sig kvalitetsbild i 720p samt imponerande ljud... Kan det vara något?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den är bara lite större än en läskburk. Lite högre. Samma omkrets och den väger bara 1,4 kilo. Ankers Nebula Capsule II är en portabel miniprojektor baserad på DLP-teknologi och den pressar ur sig en 720p-bild i 12"-100" beroende på kastavstånd, och styrs antingen av sitt eget Google OS, via en inkopplad källa (via HDMI) eller med din mobiltelefon. En produkt som jag ärligt talat inte ens kände till förrän den dök upp här på redaktionen för ett par veckor sedan. Sedan dess har jag och resten av familjen kört Nebula Capsule II ganska hårt. Med lite drygt 45 timmars speltid (totalt) känner jag mig redo att tycka till om denna finurliga, välbyggda produkt.

Anker Nebula Capsule II
Snygg, liten och ganska tung. Materialvalen och byggkvaliteten är strålande. Som gamingprojektor är Nebula II helt okej och input lag-mängden ligger på cirka 34 millisekunder.

Rent designmässigt är Nebula Capsule II läcker. Ytterhöljet är byggt av aluminium och ytan är perforerad, som en högtalare, och andas premiumkvalitet. Den känns välbyggd och "stum" i handen utan tillstymmelse till delar som rasslar eller skakar när man flyttar runt den. Nebula II andas kvalitet, helt enkelt. Och det gäller i allra högsta grad även installationsprocessen som sköts via Google och Google OS, och är precis lika snabb och smidig som när du exempelvis startar och kommer igång med en ny Android-telefon eller en ny TV med samma system i. Man knappar in sin Gmail-adress, synkar med telefonen, godkänner och kan sen dunka igång de förinstallerade apparna, casta från telefonen, installera fler appar eller koppla in en källa via HDMI.

Anker Nebula Capsule II
100" är maxstorleken på bilden som den skjuter ur sig. Stort och fint - Som vanligt i framtiden.

Anker Nebula Capsule II skjuter som sagt ur sig en DLP-bild i 1280x720p och det är en fin bild som dyker upp på min vitmålade hallvägg när jag för första gången drog igång denna lilla burk. Skärpan är toppen och autofocus-systemet tillsammans med imponerande optik gör att bilden upplevs som imponerande klar, tydlig och framförallt lugn. DLP som panelteknologi har ibland en tendens att kännas stökig, enligt mig, särskilt jämfört med laserprojektorer och framförallt XSRD-modeller men här är det snarare tvärtom. Nebula II skjuter ur sig kvalitetsbild utan större minuspunkter och jag har under dessa veckor hittat en rad användningsområden som jag inte trodde att jag skulle finna. Vi har här hemma bland annat kikat på Masked Singer (TV4 Play) med bilden projicerad i taket, vi har spelat Mario Kart 8: Deluxe via Frank Hegevalls Switch på hans rum (direkt på väggen) och jag har kikat på gårdagens Racingsim-stream på kontyorsväggen här under dagen. Och allt fungerar klockrent.

Detta är en annons:
Anker Nebula Capsule II
Ljudet, för att komma från mikroskopiska element, är ganska trevligt.

Nu kostar ju Anker Nebula Capsule II en del. 6700 kronor för en liten miniprojektor är helt klart i saftigaste laget men å andra sidan får man en riktig bild här och ingen suddig plojpryl baserad på en gimmick som man använder ett par gånger för att sedan förpassa prylen till garderoben. Ljudet som den lilla "läskburken" skjuter ur sig är dessutom helt okej, och som helhetspaket är det för mig alldeles självklart att Nebula Caspsule II förtjänar våra varmaste av rekommendationer. Söker du en portabel och supersmidigt välbyggd miniprojektor med uppenbara kvaliteter, är detta ett strålande val.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Välbyggd, strålande materialval, enkel att installera, lysande autofokus, klockrent OS, bra bild, bra ljud
-
En smula dyr, stödjer inte 1080p
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Anker Nebula Capsule II

Anker Nebula Capsule II

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

En DLP-baserad liten mikroprojektor som dunkar ur sig kvalitetsbild i 720p samt imponerande ljud... Kan det vara något?Loading next content