Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

LIVE
HQ
logo hd live | Fallout 76
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   Gamereactor
   hårdvarurecensioner

   Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max

   Vi har testat Turtle Beach senaste headset Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max, vilket är ett mångsidigt och prisvärt alternativ, om än med några kompromisser...

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

   * Obligatoriskt att fylla i

   Ljud- och byggkvalitet har tagit stormkliv när det kommer till gaming-headsets för konsol senaste åren. Tidigare har sådant varit förbehållet PC, men idag gör bland annat Audeze och Bang & Olufsen lyxprodukter som TV-spelare kan gotta sig åt. Att tävla med ljudbilden hos dessa båda är såklart både dyrt och svårt, och Turtle Beach går istället i en annan riktning.

   Jag personligen har ofta använt märket privat just för att jag gillat deras funktioner, även om jag varit väl medveten om att det inte varit förstklassigt ljud (även om Turtle Beach finare grejer på intet sätt varit ett dåligt alternativ). Nu har de tagit fram en ny produkt, återigen främst för konsol, och den här gången har de hittat sin egen nisch. De erbjuder nämligen den absolut mest sanslösa batteritid jag varit med om i Stealth 600 Gen 2 Max.

   Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max
   Genom att fälla mic-armen upp och ner kan du enkelt stänga av den när du inte vill att något ska höras.

   Jag antar att det är just batteriet som gett produkten tilläggsnamnet Max, och faktum är att det räcker i halvt ofattbara 48 timmar. Under min vecka med headsetet har jag verkligen försökt få batteriet att vackla och hunnit komma upp i runt 35 timmars användning efter att ha haft det på, spelandes nästan all vaken tid, men än är det gott om ström kvar. Då kan man dessutom känna till att Turtle Beach lovar att du får åtta och en halv timmes gaming på bara en kvarts laddning.

   En annan sak som är ganska maxad är även det faktum att detta headset fungerar med alla större format. Att det är ett officiellt Xbox-headset förändrar inte det faktum att den här prylen galant kan ansluts till din PC, Playstation och Switch (dock ej i bärbart läge på grund av avsaknad av USB-C). Detta görs med en behändig 2.4GHz-antenn som pluggas in i en USB-port.

   Detta är en annons:

   För de runt 1500 kronor detta headset kostar, får du ett föredömligt vridstyvt - om än lite plastigt - headset med bra passform, även om jag kan tänka mig att de med väldigt stora kepsstorlekar kommer tycka att det sitter åt lite väl hårt. Jag, med normalstort huvud, tycker dock de sitter perfekt, även med glasögon på. Materialet andas dessutom väl så jag upplever inte att det blir klibbigt. Mikrofonen fälls ut och in ur headsetet, och fungerar även som en intuitiv mute, så det räcker med att fälla in mikrofonen för att ingen ska höra dig. Ett betydligt smidigare sätt än att fippla efter knappar.

   Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MaxTurtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max
   Att det saknas USB-C på donglen gör den olämplig för Switch bärbart.

   Det finns även två distinkt tydliga vridreglage för att höja och sänka volym i spel samt chatnivåer. För mig personligen är det dock fortfarande inget som slår lösningen hos Xbox Wireless Headset med de vridbara kåporna. Samma sak med de lite pilliga knapparna för att byta ljudläge till exempelvis oumbärliga Superhuman Hearing.

   Ljudmässigt är det bra tryck i ljudet, även om det märks att det är en annan nivå på kvaliteten jämfört med Beoplay Portal. Turtle Beach har generellt en typiskt amerikansk ljudbild med varm känsla, vars läge Signature Sound i synnerhet tycks vara inställd för actionspel och racing, och dessa 50mm-drivare (med neodymiummagneter, 20 Hz - 20 kHz ) är inget undantag från den regeln. I vissa fall kan ljudbilden därmed upplevas som något grötig, även om det för prislappen får anses vara klart värt. Minuspoäng dock för att den som vill inte kan skapa egna profiler.

   Detta är en annons:

   I slutändan är det ganska mycket headset för pengarna du får med Stealth 600 Gen 2 Max. Det finns mig veterligt inget headset idag som ger den här batteritiden, och kombinerat med en bra byggkvalitet och mer än godkänt ljud samt stöd för flera format - är det lätt att rekommendera det. I synnerhet för dig som har flera konsoler och vill kunna växla mellan dem smidigt utan att byta lurar. Helt perfekt är det däremot inte, EQ-profiler hade varit välkommet och att det saknas USB-C för USB-antennen är ett minus.

   07 Gamereactor Sverige
   7 / 10
   +
   Extremt bra batteritid, bekvämt långa stunder, stödjer alla stora plattformar, mustigt ljud, intuitiv användning
   -
   Lite plastigt, stödjer ej USB-C till donglen, saknar egna EQ-profiler
   overall score
   Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

   Relaterade texter

   0
   Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max

   Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max

   HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

   Vi har testat Turtle Beach senaste headset Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max, vilket är ett mångsidigt och prisvärt alternativ, om än med några kompromisser...   Loading next content