Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus Nord 2T

Oneplus har nallat snabbladdningen från Oppo och stoppat in Samsungs nya amoled-skärm i uppföljaren till fjolårssuccén Nord 2. Hegevall är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Du kanske tycker att Nord 2 CE är lite för simpel, saknar den där premiumkänslan som du vill att din nya mobiltelefon ska ge men samtidigt anser du att 11500 kronor för flaggskeppet Oneplus 10 Peo är för mycket. Då! Är nysläppta Oneplus Nord 2T den perfekta kompromissen, för dig. Skulle jag vilja påstå. 5495 kronor kostar modellen med 12 GB arbetsminne och 256 GB lagring och det är den perfekta bryggan mellan Oneplus budget-segment och deras topptelefon.

HQ

Låt mig börja med att berömma skärmen som är en 6,4 tum stor 1080p amoled-variant tillverkad av Samsung, den stödjer HDR10+ och är alldeles strålande. 90Hz uppdateringsfrekvens och superb kontrast/svärta erbjuds och jag har verkligen enbart snälla saker att säga om denna skärm. När det gäller kamerorna är det samma prylar som i föregångaren Nord 2. Samma 50-megpixel Sony IMX766 med optisk bildstabilisering och samma optik som tidigare. Andrakameran är en åtta megapixlars vidvinkel med 119 graders synfält med Sony-sensor och de är bra, genomgående bra. Mörkerbilderna blir fina, skärpan är strålande precis som färgerna. Vindvinkelbilderna blir inte särskilt bra jämfört med mobilvärldens bästa men naturligtvis måste man som tillverkare kompromissa någonstans när man som i det här fallet släpper en telefon som kostar mindre än hälften så mycket som flaggskeppet Oneplus 10 Pro.

OnePlus Nord 2T
Designen är som vanligt när det gäller Oneplus alldeles strålande.

Processorn är uppgraderad jämfört med föregångaren och i Nord T2 sitter det en Mediatek Dimensity 1300 som framförallt är bättre på spelprestanda än tidigare krets. Jag har spelat en hel rad nya titlar på Nord 2T och har haft noll problem och njutit av hur kapabel båda processorn samt 90Hz-skärmen är, här. Förutom detta har Oneplus stoppat in Oppo-snabbladdningen Supervooc från storebrorsan 10 Pro i denna telefon och det är en strålande funktion. Att ladda från noll till 100% batteri tar knappt en halvtimme vilket är superbt och jag önskar härmed att alla mobiltelefoner oavsett prisklass hakar på, här. Det 4500 mAh stora batteriet är också riktigt trevligt och gör att jag inte behövt ladda mer än var annan dag, snarare än varje dag - och det är naturligtvis också trevligt.

När det gäller designen har Oneplus verkligen prickat rätt, igen. Nord 2T är väldigt snygg och när man lägger den i handen andas allt från dimensioner till materialval kvalitet, rakt igenom. Jag gillar den nya formen på kamera med de två stora svarta lins-cirklarna och jag gillar den gnistrande ytan (svart) som vår testmodell är beklädd med. Den drar inte åt sig fingeravtryck i stort sett alls och den är svårare att tappa greppet om än låt säga Iphone 13, som utan skal är halare än en inoljad grillkorv i en vattenrutschkana.

Detta är en annons:

Som helhetspaket är det svårt att hitta minuspunkter här, svårt att hitta saker att gnälla på. Oneplus Nord 2T är en superb mellanprisklas-lur med lysande skärm, superb design, fantastisk snabbladdning, grym prestanda och riktigt fina materialval och minus det faktum att ljudet känns lite blekt/svagt, är detta en klockren produkt.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Superb design, bra materialval, rapp processor, fantastisk skärm, finfin kamera, väldigt vettig prisbild, fenomenal snabbladdning
-
Vidvinkel-linsen är medioker, halvsvagt ljud
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Oneplus Nord 2T

Oneplus Nord 2T

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Oneplus har nallat snabbladdningen från Oppo och stoppat in Samsungs nya amoled-skärm i uppföljaren till fjolårssuccén Nord 2. Hegevall är imponerad...



Loading next content