Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser Momentum True Wireless 3

Tyska hörlursgiganten Sennheiser dunkar ut uppföljaren till segmentregenterna True Wireless 2 och Hegevall är nöjd samt belåten...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Med Momentum True Wireless 2 visade Sennheiser för ett antal år sedan att trådlösa bluetooth-snäckor inte alls behöver låta så genuint illa som Apple Airpods gör. Tvärtom var de tidiga ute med en hörlur som presterade lika väl när det kom till ren ljudkvalitet som funktionsmässigt och sett till batteritid och förvaringsetuiet. De var klockrena, helt enkelt - men en smula för stora. Jag levde med mina Momentum True Wireless 2 i lite drygt ett år innan jag bytte ut dem och även om jag nästan bara har bra saker att säga om denna strålande lur, var de rent fysiskt så pass stora att de ofta trillade ur mina öron, särskilt inne på gymmet när skallen börjat svettas lite ymnigt sådär. Momentum True Wireless 3 är här och förutom att de förbättrats på samtliga punkter har de också blivit billigare än sin föregångare. Bättre och billigare, innebär såklart att den tyska hörlursgiganten här satt samman ett mycket attraktivt paket.

Sennheiser Momentum True Wireless 3
Sju timmar i lurarna och 28 i batteriet är riktigt bra, såklart.

Momentum True Wireless 3 kostar 2799 kronor och hamnar därmed såklart i det övre segmentet där de tampas mot bland annat Bowers & Wilkins PI7, Bang & Olufsen Beoplay EQ samt Technics EAH-AZ70. Det första jag slås av efter att ha packat upp dem, snabbladdat i en dryg halvtimme och sen mosa in dem i skallen är att Sennheiser gjort stora framsteg gällande den aktiva brusreduceringen. Föregångarna hade helt okej ANC enligt mig medan dessa är där uppe i det absoluta toppskiktet och fightas. En annan aspekt som förbättrats ordentligt jämfört med föregående modell är batteritiden. Lurarna spelar sju timmar utan bekymmer, per laddning, medan laddningsboxen huserar ytterligare 28 timmars batteri, något som gör att Sennheiser ansluter sig till produktsegmentets främsta sett till just denna aspekt.

Sennheiser Momentum True Wireless 3
Snygga är de, sobert stilrena men lite för stora för att sitta riktigt bekvämt.
Detta är en annons:

Den fysiska storleken är mindre den här gången också även om jag anser att Momentum True Wireless 3 är lite för stora, fortfarande. De innehåller sju millimeter stora element vilket inte är särskilt stort, och borde därmed kunna få plats inuti öronen snarare än att sticka ut, utanför skallen, som de idag gör. jag hade helt enkelt velat se en lite annan design med vad jag skulle föreslå ett bredare avtryck för att slippa ha den där svarta klumpen som liksom hänger utanför örat. Med det sagt är den anspråkslöst rena och minimalistiska formen snyggt städad och typiskt tysk, vilket jag uppskattar. Laddningsboxen är tygklädd och supersnygg och lurarna "sugs fast" i sina gjutna hål för laddning via en stark magnet som gör hela användandet enkelt och smidigt. Särskilt efter att ha levt med Ankers Soundcore-lurar en tid nu uppskattar jag små saker som dessa, och att Momentum True Wireless 3 verkligen stänger av musiken när jag tar ur dem ur öronen och inte liksom "glappar" vidare, tills jag avaktiverar Bluetooth i min telefon.

Sennheiser Momentum True Wireless 3
Sennheisers ljudkaraktär är balanserat högupplöst och superkontrollerad. Som alltid.

När det gäller ljudkvaliteten och framförallt ljudkaraktären är Sennheiser som alltid lite mer mätmässigt korrekta och mindre basorienterat varma än de flesta andra inom segmentet. Detta innebär dock inte att Momentum True Wireless 3 känns sterila eller mekaniska i sin framtoning men istället eleganta, sofistikerade och tydliga med superbt frekvensomfång och upplösning. Jag personligen föredrar alltid mer bas än såhär men det är ju naturligtvis bara subjektivt och jag är som jag nämnt flera gånger medveten om att jag, som gammal trummis, är mer bastokig än de flesta som köper in ear-lurar av det här slaget. Det finns en viss karaktär i Sennheiser som känns organiserat strikt men inte platt, som känns livlig men inte punchig och alltid balanserad och för dig som anser att det är för basigt varmt i exempelvis JBL:s grejor eller i hörlurar från Jabra, är detta ett perfekt val. Även samtalskvaliteten är strålande och även om jag anser att de yttre mikrofonerna plockar upp för mycket vindbrus när man går i motvind, är detta ett riktigt fin helhetspaket som jag tveklöst rekommenderar.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra materialval, grymt fin ANC, superb batteritid, finurlig app, balanserad ljudbild
-
Lite för stora, saknar lite punch i basen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content