Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

Vi har testat Turtle Beach senaste headset Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max, vilket är ett mångsidigt och kompetent alternativ, om än med några kompromisser...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ljud- och byggkvalitet har tagit stormkliv när det kommer till gaming-headsets för konsol senaste åren. Tidigare har sådant varit förbehållet PC, men idag gör bland annat Audeze och Bang & Olufsen lyxprodukter som TV-spelare kan gotta sig åt. Att tävla med ljudbilden hos dessa båda är såklart både dyrt och svårt, och Turtle Beach går istället i en annan riktning.

Jag personligen har ofta använt märket privat just för att jag gillat deras funktioner, även om jag varit väl medveten om att det inte varit förstklassigt ljud (där jag dock vill poängtera att Turtle Beach finare grejer på intet sätt varit ett dåligt alternativ). Nu har de tagit fram en ny produkt, återigen främst för konsol, och precis som i lillebror Stealth 600 Gen 2 Max (vars recension jag uppdaterat till denna text) så erbjuder de en helt hisnande batteritid. Enligt specifikationerna ska det räcka över 24 timmar, men efter 32 spelade timmar ha jag fortfarande inte behövt ladda headsetet. Då ska man dessutom känna till att Turtle Beach lovar att du får åtta och en halv timmes gaming på bara en kvarts laddning.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max
Tyvärr lite plastigt, men komforten är det sannerligen inget fel på.

En annan sak som är ganska maxad är även det faktum att detta headset fungerar med alla större format. Att det är ett officiellt Xbox-headset förändrar inte det faktum att den här prylen galant kan ansluts till din PC, Playstation och Switch (dock ej i bärbart läge på grund av avsaknad av USB-C). Detta görs med en behändig 2.4GHz-antenn som pluggas in i en USB-port. De kan dessutom användas som vanliga Bluetooth-lurar för smartphones, och eftersom de är hyggligt diskreta till skillnad från många andra gaming-alternativ, behöver du heller inte skämmas med dem på huvudet.

För de drygt 2000 kronor detta headset kostar, får du ett föredömligt vridstyvt headset med bra passform där materialvalen är något bättre än hos lillebrorsmodellen, även om jag kan tänka mig att de med väldigt stora kepsstorlekar kommer tycka att det sitter åt lite väl hårt. Jag, med normalstort huvud, tycker dock de sitter perfekt, även med glasögon på. Materialet andas dessutom väl så jag upplever inte att det blir klibbigt. Mikrofonen fälls ut och in ur headsetet, och fungerar även som en intuitiv mute, då det räcker med att fälla in mikrofonen för att ingen ska höra dig. Ett betydligt smidigare sätt än att fippla efter knappar i stridens hetta.

Detta är en annons:
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max stödjer Bluetooth och kan därför användas även till smartphones.

Det finns även två distinkt tydliga vridreglage för att höja och sänka volym i spel samt chatnivåer. För mig personligen är det dock fortfarande inget som slår lösningen hos Xbox Wireless Headset med de vridbara kåporna. Samma sak med de lite pilliga knapparna för att byta ljudläge till exempelvis oumbärliga Superhuman Hearing.

Ljudmässigt är det bra tryck, även om det märks att det är en annan nivå på kvaliteten jämfört med exempelvis Beoplay Portal. Turtle Beach har generellt en typiskt amerikansk ljudbild med varm känsla, vars läge Signature Sound i synnerhet tycks vara inställd för actionspel och racing, och dessa 50mm-drivare (med neodymiummagneter, 20 Hz - 20 kHz ) är inget undantag från den regeln. I vissa fall kan ljudbilden därmed upplevas som något grötig, även om det för prislappen får anses vara klart värt. Det medföljer även en smartphone-app du kan använda för att ställa in ljudbilden som du vill ha den, vilken dock inte varit helt klockren i funktionalitet alla gånger och ibland tappat synken.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max
Tydliga reglage gör det lätt att få röst- och spelvolym som du önskar, men appen kunde vara bättre.
Detta är en annons:

I slutändan är det mycket headset för pengarna du får med Stealth 700 Gen 2 Max. Det finns mig veterligt inget headset idag som ger den här batteritiden, och kombinerat med en bra byggkvalitet och mer än godkänt ljud samt stöd för flera format - är det lätt att rekommendera det. I synnerhet för dig som har flera konsoler och vill kunna växla mellan dem smidigt utan att byta lurar. Prislappen är dock ganska hög för vad som ändå är ett rätt plastigt headset, hur skönt det än sitter. Betyget blir i slutändan bara en pinne högre än för Stealth 600 Gen 2 Max, där detta visserligen är bättre, men jag kan inte ärligt säga att jag tycker prislappen bär upp skillnaden. Solklar köprekommendation för dig som vill ha ett kompetent plug 'n play-headset, men jag tror att de allra flesta av er nog skulle vara lika nöjda med dess drygt 500 kronor billigare lillebror.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Extremt bra batteritid, bekvämt långa stunder, stödjer alla stora plattformar, mustigt ljud, intuitiv användning
-
Lite plastigt, appen fungerar halvdant
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har testat Turtle Beach senaste headset Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max, vilket är ett mångsidigt och kompetent alternativ, om än med några kompromisser...Loading next content