Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Huawei Freebuds Pro 2

Den kinesiska mobiljätten har precis släppt sina nya flaggskeppssnäckor och Petter är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns idag en sprängfylld uppsjö av riktigt fina, trådlösa in ear-alternativ ute på hyllorna. Drösvis. Jabra gör superba lurar liksom Marshall, JBL, Technics, Supra: Sound by Sweden, Band Olufsen, Bowers & Wilkins, Oneplus, LG och Huawei (uttalas tydligen "Wah-Wej" vilket jag inte hade en aning om för två veckor sedan). Det senaste paret som jag burit runt på inuti mina hörselgångar stavas Huawei Freebuds Pro 2 och de kostar 1995 kronor och tävlar därmed med konkurrenter såsom Jabra Elite 7 Pro, Apple Airpods Pro, Sennheiser Momentum True Wireless 3, Technics EAH-AZ60 samt JBL Tour Pro+ TWS och det råder för min del ingen som helst tvekan om att den kinesiska mobiljätten ligger i topp i den högen.

Huawei Freebuds Pro 2
Snygga är de, finns i silver, ljuslila metallic samt gräddvitt.

Huawei Freebuds Pro 2 delar ungefär samma design som Airpods, ungefär, med två stycken pinnar som sticker ned nedanför örsnibben där mikrofonerna sitter. Skillnaden här är dock att Freebuds Pro 2 ser dyrare ut och känns mer påkostade sett till materialval och byggkvalitet, om du frågar mig. Ergonomin är klockren och som alltid numer medföljer det tre olika storlekar på själva gummiplupparna vilket såklart möjliggör perfekt inpassning i ditt öra oavsett hur vräkig eller trång hörselgång du har. En finurlig grej inbakat i dessa lurar är att lurarna själva via Huaweis gratisapp "AI Life" känner av och mäter hur väl (eller dåligt) snäckorna passar i dina öron och ger sen tumme upp eller tumme ned beroende på hur de sitter. Smart och pedagogiskt utfört.

Huawei Freebuds Pro 2
Freebuds Pro 2 är fuktskyddade och har klassificeringen IP54.
Detta är en annons:

Enligt Huawei själva behöver du en av deras telefoner för att kunna dra nytta av allt som dessa lurar har att erbjuda men efter att ha växlat mellan en P30 Pro och en Iphone 13 Pro Max kan jag ärligt talat säga att jag inte riktigt märker av någon skillnad, alls. Och skönt är väl det, kan jag tycka, för även om jag såklart inser strategin men att få över eventuella köpare till Huaweis ekosystem är det bara bra att fler och fler tillverkare av olika telefoner, operativsystem, sladdar, appar och lurar gör så att allt fungerar utmärkt till allt. Det är såklart enbart positivt för oss konsumenter.

Huawei Freebuds Pro 2Huawei Freebuds Pro 2
Lurarna stödjer överföringsteknikerna: LDAC, Aptx HD, Aptx, AAC, SBC.

Ljudkvaliteten som Huawei Freebuds Pro 2 erbjuder är väldigt bra. Karaktären är smula mer neutral än i låt säga JBL:s lurar, eller Marshalls/Technics men inte fullt lika klinisk som det låter i bland annat Sennheisers prylar. Ljudet är resor bättre än i Airpods och i Airpods Pro vilket återigen förbluffar med tanke på vilken budget och vilka möjligheter Apple faktiskt sitter på. Huawei Freebuds Pro 2 erbjuder superb instrumentseparation, väldigt god kontroll, varm och härlig bas och ett mellanregister som känns rappt och distinkt utan att svämma över ljudbilden. De låter förträffligt, helt enkelt, och de gör de även när man pratar i telefonen. Freebuds Pro 2 är extra duktiga på att filtrera bort miljöljud vid eventuellt trafikbuller eller snack på gymmet, när man pratar i telefonen, och de är även väldigt bra på att eliminera vindsus när jag åker runt, som en byfåne, på Franks Ninebot-scooter.

Huawei Freebuds Pro 2Huawei Freebuds Pro 2
Sex gram styck väger lurarna och är därmed några av de lättaste i sitt segment.
Detta är en annons:

Det enda negativa jag kan komma på gällande Huawei Freebuds Pro 2 är batteritiden där de inte riktigt kan tävla med klassledande Technics samt JBL och Jabra. Tyvärr. Du får sex timmar per laddning i lurarna utan aktiv brusreducering och cirka fyra timmar med ANC påslaget, vilket är omkring 35-40% mindre än marknadsledarna inom denna prisklass. För mig är det inte något större bekymmer eftersom jag bara kör snäckor på gymmet i en timme om dagen och sen laddar dem en gång i veckan, men det tåls att tas upp - givetvis. Den aktiva brusreduceringen i sig är dock strålande och tävlar med bland annat Jabra samt Sony, och det ska såklart få kosta en del sett till batterikapacitet. I slutändan är det mycket enkelt för mig att rekommendera Huawei Freebuds Pro 2 som jag anser vara riktigt bra.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Lysande ergonomi, snygga, välbyggda, superb ljudkvalitet, bra samtalskvalitet, smarta funktioner
-
Något kort batteritid jämfört med de närmaste konkurrenterna
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content