Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Bang & Olufsen Beoplay EX

Danskarna bakom några av tidernas absolut snyggaste ljudprodukter är tillbaka meden ny flaggskeppslur och Hegevall har haft dem i öronen i fyra dygn...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Bang & Olufsen Beoplay EQ fick finfint betyg av mig. Kanonfina lurar. Välbyggda, ursnygga med grymt trevligt ljud. Men! De var för stora. De 12 mm stora elementen samt ANC-chippet på utsidan av elementen i sig gjorde att de var stora som klumpar. Lite som att proppa en mandarin i varsin hörselgång. När danskarna bakom tidernas snyggaste ljudprodukter nu återvänder med ett nytt flaggskepp inom in ear-segmentet, är det med en helt ny design som har en Airpods-stjälk snarare än mandarinklumpar och det är enbart positivt.

Bang & Olufsen Beoplay EXBang & Olufsen Beoplay EX
Ursnygga, även om "stjälken" i sig är semistygg. Men ja... Appel har gjort den till en standard idag.

Bang & Olufsen Beoplay EX kostar över 4000 kronor och rör sig därmed i premiumskiktet av lurar tillsammans med bland andra Bowers & Wilkins PI7 och föregångaren Beoplay EQ. EX-lurarna huserar element som mäter nio millimeter, de är helt vattentäta (IP57) och går att ladda trådlöst. De erbjuder cirka sex timmars batteritid i själva luren och 20 timmar i det medföljande etuiet och de är välbyggda med riktigt bra touch-kontroller och lätt och smidig ergonomi/passform. I mina öron sitter dessa med medium-gummiplupparna på alldeles utmärkt och jag har i vanlig ordning testat dem på en promenad, i bilen, på gymmet och här vid datorn och de presterar i allmänhet väldigt väl.

Bang & Olufsen Beoplay EXBang & Olufsen Beoplay EX
Parningsprocessen är lite annorlunda här och det krävs att man öppnar locket och sätter ett finger på ovansidan av båda lurarna i fem sekunder. Något jag aldrig tidigare upplevt med någon annan lur.

Låt oss börja med samtalskvaliteten och mikrofonerna som här håller absolut referensklass. Bang & Olufsen Beoplay EX är en av de bästa in ear-lurarna jag testat när det kommer till ren ljudkvalitet under telefonsamtal och alla jag pratat med med dessa i öronen har kommenterat det faktum att ljudkvaliteten är fantastiskt ren, klar, distortionsfri, icke-burkigt naturlig och tydlig. Minst lika bra är ljudkaraktären och ljudkvaliteten när jag dunkar igång "Sunset" med Midnight eller "Captain Bateman" med Sting eller "Spillways" från den senaste Ghost-skivan. Bang & Olufsen Beoplay EX hanterar hårdrock lika väl som de hanterar synthwave samt jazz och karaktären är sådär varm och dynamiskt kontrollerad som B&O gjort sig kända för. Det finns gott om kropp här, mellanregistret är superrappt och diskanten är tydligt klar och högupplöst utan att bli oangenäm och "hisschigt" stark. Sägas ska dock att Bang & Olufsen Beoplay EX inte rår på Bowers & Wilkins PI7 när det gäller ren ljudkvalitet. B&W lurarna toppar B&O-lurarna via bättre separation och tydligare, mer hypnotisk stereobild där omfånget är fullständigt magiskt. Men danskarna är inte särskilt långt efter, här.

Detta är en annons:
Bang & Olufsen Beoplay EX
Sex timmar batteri i lurarna och 20 i laddlådan. Det är inte bäst, men bra.

Den svagaste delen med dessa lurar är den aktiva brusreduceringen som är klart godkänd men imponerar inte, oavsett situation. Det finns in ear-lurar för halva priset som gör ett klart bättre jobb med att tydligt och snabbt blockera omgivningsljud medan Beoplay EX släpper igenom lite för mycket och känns en smula "svaga" när det gäller just denna funktion. Det som väger upp för det är touch-kontrollerna som vanligtvis irriterar mig men här fungerar perfekt. Simpelt, snyggt och supervälgjort skulle jag vilja kalla möjligheten att stänga av/på ANC-delen, svara på inkommande samtal samt hoppa till nästa låt. B&O:s egen app är bra, också. Kanske något sparsmakad, särskilt gällande EQ-delen, men den fungerar väl och jag gillar att kunna välja förinställda EQ-skalor beroende på vilken typ av musik jag avser lyssna på. I slutändan är det här en superfin hörlur med strålande ergonomi och lysande ljudkvalitet.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Strålande byggkvalitet, lysande passform/ergonomi, klockren batteritid, bra materialval
-
Mekig parningsprocess, semiblek brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Bang & Olufsen Beoplay EX

Bang & Olufsen Beoplay EX

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Danskarna bakom några av tidernas absolut snyggaste ljudprodukter är tillbaka meden ny flaggskeppslur och Hegevall har haft dem i öronen i fyra dygn...Loading next content