Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Sennheiser lastar på med en referenslur i det trådlösa segmentet och Petter är mycket belåten...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Sennheiser Momentum 2 Wireless var strålande. Sennheiser Momentum 3 Wireless då? Ännu bättre. Att slarva bort allt det man byggt upp och släppa en fjärde upplaga av denna superpolära hörlur skulle vara katastrof, såklart. Lyckligtvis hamnar aldrig Sennheiser där utan vad de istället lyckats med här är att vidare vässat en av segmentets vassaste modeller till absolut rakbladsskärpa. Sennheiser Momentum 4 Wireless är magnifika.

Det första vi måste prata om är den nya designen. Jag är väl ingen riktig superfan av den, nej. De tidigare tre modellerna av denna lur har alltid varit unika i sitt industriella, lite retroflirtiga utseende med de stora kåporna och den där ikoniska aluminiumbågen som spänt över dem. Sennheiser Momentum 4 Wireless ser inte alls ut så, längre. Istället ser de ut som en rätt identitetslös, generisk hörlur tillverkad enbart i plast och med kåpor som för tankarna till Sony samt Bose. Jag tycker att detta är synd (synd och skam) och jag anser det vara en smula märkligt att utsidan på kåporna är helt tomma rent utseendemässigt. En stor blaffigt platt oval yta på varsin sida om varje kåpa ser ut att vara ämnat för en logotyp, men är tomma. På designsidan är de därmed lite av ett stedsteg om du frågar mig.

Sennheiser Momentum 4 Wireless
Den nya designen är riktigt trist, tyvärr men dessa lurar är übersköna och låter alldeles fenomenalt bra.

Ergonomin är superb, dock. Dessa är ännu mer bekväma än de redan superbekväma treorna och detta mycket tack vare att de blivit lättare. Dessa sitter på min XL-skalle som ett litet fluffigt moln och trots att jag kört dem ordentligt varma och använt lurarna i fyratimmarspass under arbetstid har jag inte känt någon ömhet runt eller på öronen eller under huvudbandet. Sägas ska dock att dessa inte går att fälla ihop vilket tillsammans med den märkligt tomma utsidan på kåporna, rent designmässigt, gör att jag undrar om Sennheiser inte stressat fram denna nya design en smula.

När det gäller funktionaliteten har jag inget annat att säga än renodlade lovord. De parar ihop sig med allt som du slår igång på en grisblink och de tappar vare sig kontakt eller måste paras om. Touch-kontrollerna som innebär att man trycker och sveper på utsidan av kåporna fungerar mycket bra precis som den aktiva brusreduceringen samt transparens-läget. Batteritiden är dessutom extremt bra. Mästerligt fin. Eller vad sägs om hiskeliga 60 timmar (!) per laddning? Detta är mer än dubbelt så mycket batteri som närmaste konkurrenterna Sony XM5 samt Bose NC700 och mer än tre gånger så lång batteritid som de överprisade, överskattade Apple Airpods Max. Snacka om dominanta besked från tyskarna.

Detta är en annons:
Sennheiser Momentum 4 Wireless
Välfyllt och smidigt, perfekt för den som reser mycket såklart. Sony, Bose och Apple är härmed helt brädade inom detta segment. Kross!

Den aktiva brusreduceringen och hur den presterar är på samma nivå som samtalskvaliteten och renheten i ljudet som de utanpå liggande dubbelmickarna erbjuder. Det låter bra. Sennheiser Momentum 4 Wireless dämpar mycket ljud och att prata i dem fungerar väldigt bra. Nu är ANC:n inte i klass med XM5:orna från Sony men heller inte superlångt ifrån. Det är när musiken slås på som dessa lurar verkligen utklassar Sonys och Bose motsvarighet, för att inte tala om Apples.

Sennheiser har enligt mig till att börja med aldrig gjort en hörlur i denna prisklass, sladdburen eller trådlös, som återger bas så pass bra som dessa lurar gör. Det finns massor av bas här och den har förfinats mot för hur det lät i föregångarna. Mer bas, bättre bas. Det finns en jämnhet och en rapphet i basregistret som hypnotiserar och detta utan att tumma allt för mycket på mellanregistret. Tydligheten här är slående och jag älskar separationen av instrument i stereobilden samt kontrollen. Diskanten är superb den med, snabb och distinkt tydlig med en svårfångad klarhet, utan att bli vass eller oangenäm.

Sammanfattningsvis är det svårt att inte älska dessa lurar som är oerhört bekväma, låter hutlöst bra och huserar segmentets överlägset bästa batteritid. Köp!

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastiskt ljudkvalitet, bra byggkvalitet, superb ergonomi, smidig och detaljerad app, enkla att sköta, magnifik batterikapacitet
-
Generisk design, går inte att fälla ihop
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content