Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G502 X Plus Wireless

Hegevall har greppat Logitechs efterlängtade uppföljare och även om precisionen imponerat är han inte riktigt så lyrisk som många andra...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Logitechs G502-serie med gamingmöss är idag kultförklarad. Ikoniska speltillbehör som gamers över hela klotet favoriserat i många år. Det är därför inte särskilt förvånande att Logitech inför den nya generationen 502:or endast gjort ytterst små och försiktiga förändringar för att inte uppröra den grupp dedikerade fans av musen som såklart existerar.

Det är dock en smula förvånande att man plockat bort möjligheten att skräddarsy musens vikt via medföljande blytyngder av olika slag och storlek, något som jag inte bara förväntade mig skulle vara en absolut självklarhet även i denna nya modell men även ser som ett måste när en datormus börjar kosta närmare två tusen (!) kronor. Jag har under min testvecka verkligen saknat vikten från min gamla G502:a och Logitechs förklaring om hur de fokuserat på viktminskning fungerar tyvärr inte riktigt för min del då viktminskning hade gått att göra och ändå inkluderat den där lilla luckan (och en liten ask med blytyngder) för att man som användare ska kunna skräddarsy vikten och i slutändan fånga exakt den känslan man gillar bäst. Som det är nu är denna mus för lätt för mig. Den är fjäderlätt och även om jag såklart är mycket väl medveten om att musmodet (om det nu existerar ett sånt ord) gått mot detta under de senaste två åren, så vill jag ha mer tyngd i min mus när jag spelar.

En annan aspekt som jag inledningsvis ställer mig högst tveksam till gällande denna råtta är det faktum att man måste betala extra för att kunna ladda musen trådlöst via Logitech Powerplay som i Sverige kostar 1500 kronor. Ska man då köpa en Logitech G502 X Plus Wireless och ladda den trådlöst hamnar man med andra ord på en prislapp som uppgår till 3200 kronor vilket är i det närmaste absurt, om du frågar mig, Lyckligtvis finns det gott om andra aspekter här som är enklare att skriva vänliga saker om. Däribland den nya hybrid-switche-teknologin som blandar mekanisk teknik med optisk och som gör att musen i fråga är rysligt kvick och otroligt exakt. Precisionen är genomgående fantastisk. Lightforce-systemet för att utan fördröjning överföra data trådlöst fungerar dessutom lika bra som vanligt när det gäller Logitech och rent funktionellt har jag ingenting att klaga på här.

Logitech G502 X Plus WirelessLogitech G502 X Plus WirelessLogitech G502 X Plus WirelessLogitech G502 X Plus Wireless
Den finns i vitt eller svart.

När det gäller ergonomin gillar jag denna mus mer än Razer Basilisk V3 Pro men mindre än Roccat Kone XP Air som jag tycker knäcker G502 X på så gott som samtliga punkter. Kruxet med Logitechs mus är att den för min del blir lite för kantigt vass och jag gillar inte riktigt hur smal själva pekfingerknappen är och att hela vänsterkanten av den knappen utgörs av två sidoknappar som jag gång efter gång råkar komma åt. Detta är ju naturligtvis enbart en vanesak men jag gillar mer den traditionella designen då hela ovansidan eller toppen är indelad i två stora, sluttande knappar för mitt pek/lång-finger snarare än som det ser ut på denna mus. Knapparna i sig är dock väldigt bra med tydligt och rappt klick och perfekt mekanisk feedback på varje enskilt klick. Jag gillar den räfflade ytan på vänstersidan, för tummen, och musen känns lagom stor i min hand. Alla 13 knappar är naturligtvis programmerbara och Logitechs mjukvara är fortsatt strålande precis som batteritiden i sig. Vår testmus räckte i 114 timmar på en enda laddning vilket är riktigt bra och då körde jag med RGB-blinket avslaget, såklart.

Detta är en annons:
Logitech G502 X Plus Wireless
Designen är lika futuristisk och ikonisk som vanligt - och det är ju bra, även om den blir lite vass i kanterna.

Det här med gamingmöss är såklart svårt, eftersom det handlar väldigt mycket om hur bra något passar i ens hand. Min händer skiljer sig naturligtvis från dina och min smak är mer... Konservativ gällande primärt design och placeringar av nymodiga knappar och reglage. Jag gillar en lite mer avskalad mus än detta och jag gillar framförallt en mus som väger en smula mer. Det är dock inget snack om att Logitech G502 X Plus Wireless är en värdig uppföljare till en av gamingvärldens mest uppskattade råttor.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Lätt, smidig, brutal precision, fantastisk mjukvara, 13 kvalitativa knappar, fenomenal batteritid
-
För lätt, saknas vikter för att skräddarsy vikten i musen, för dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Logitech G502 X Plus Wireless

Logitech G502 X Plus Wireless

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har greppat Logitechs efterlängtade uppföljare och även om precisionen imponerat är han inte riktigt så lyrisk som många andra...Loading next content