Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Jabra Elite 5

Jabra fyller i luckan mellan Elite 4 och Elite 7 med ännu en prisvärd snäcka och Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det börjar bli många Jabra-lurar nu med väldigt snarlika namn. Elite 7. Elite 7 Active. Elite 7 Pro. Elite 3. Elite 4. Elite 4 Active och nu har precis Elite 5 alltså släppts som naturligtvis är någon slags mellanmodell som är lite simplare än 7 men mer påkostad än 4. Logiskt, men att reda ut begreppen är inte alltid det enklaste här. Det som däremot är väldigt logiskt är att greppa är att de här lurarna såklart delar teknologi med Elite 4 och är en av de mindre modellerna jag testat, totalt sett. Danska Jabras grunddesign fortsätter att vara riktigt, riktigt bra och deras tanke på hur dessa liksom ska klicka fast i örat enbart tack vare finurlig utformning fungerar för egen del fortsatt superbt. De påminner faktiskt mer om mina snordyra, helgjutna custom-pluggar som jag har medhörningen i när jag spelar trummor (live), vilket är en komplimang av råge, och därmed får ergonomin och designen fortsatt toppbetyg från mitt håll, här. Bra jobbat igen, Jabra!

Jabra Elite 5
Den gräddvit-beiga färgen ser lite ut som något från Landstinget, vilket gör att vi här på redaktionen hade valt den svarta färgen om vi hade införskaffat ett eget par av Elite 5.

Parningen och appstödet är dessutom också fortsatt strålande. Min Iphone 13 hittar igen lurarna på två sekunder och Jabras app är en av de bästa enligt mig. Att EQ:a ljudbilden efter eget tycke och smak är busenkelt och när det gäller de här lurarna är det faktiskt nåt som jag gick in och gjorde direkt efter att jag parat ihop dem med telefonen och pluggat in dem i skallen. Orsaken till detta stavas basbrist. Ur kartong spelar Elite 5 mindre bas än Elite 4 och 3, vilket jag finner en smula märkligt men jag märker samtidigt hur framförallt basbristen i Apple Airpods gjort att mången potentiell köpare efterfrågar mindre bas än vad exempelvis JBL, Bose och Sony erbjuder. På så sätt kanske detta därmed enbart ter sig som en logisk sak, men jag saknar värme och djup i ljudbilden och tvingas faktiskt ställa upp basen på max för att nå den typen av karaktär som jag alltid föredrar. Mellanregistret ärt dock fortfarande lite för sterilt och kallt sett till karaktär hur man än rycker i EQ-kurvan och det tycker jag är synd, såklart. Elite 5 är en lur för dig som gillar ett mer kallt och avskalat ljud, om jag säger så. För dig som anser att många av dagens in ear-alternativ spelar för mycket bas, helt enkelt.

Jabra Elite 5
Superb design och riktigt fin byggkvalitet, som vanligt med danska Jabra.

Elite 5 är IP55-klassader vilket innebär visst stänkskydd men de är alltså inte vattentäta vilket är lite synd men ingen dealbreaker före egen del, såklart. De har precis som 7/4/3 inga touchfunktioner vilket jag ser som något positivt enbart, istället är Jabra-logotypen och hela "utsidan" av snäckan en klickknapp som gör olika saker och kan styras om i appen, vilket fungerar lika bra som alltid. Hela grejen med den touch-hysteri som råder inom detta produktsegment tycker jag absolut har gått överstyr och med en smula svettiga gymhänder går det ju inte längre att rätta till lurarna i öronen utan att aktivera eller avaktivera en bunt funktioner. Batteritiden här ligger på strax under sju timmar per laddning och 21 timmar i själva etuiet. Knappast bäst-i-klassen men inte heller dåligt, på något sätt. Den aktiva brusreduceringen körs via ett Qualcomm QCC3050-chip och den är riktigt bra. För det här priset har jag svårt att nämna en lur som gör det bättre, ärligt talat. Samtalskvaliteten är också bra, precis som i alla lurar ur denna generation från Jabra och sammanfattningsvis är detta ett bra helhetspaket som presterar väl i alla olika kategorier. Jag hade dock önskat mig ett lite mer levande, varmt ljud rent karaktärsmässigt.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Klockren design, grymt bra ergonomi, härlig app, enkelt att EQ:a ljudbilden, strålande ANC, bra samtalskvalitet
-
Det saknas bas och värme, lite väl dyra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Jabra Elite 5

Jabra Elite 5

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Jabra fyller i luckan mellan Elite 4 och Elite 7 med ännu en prisvärd snäcka och Petter har delat ut betyg...Loading next content