Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Yeelight: Smart LED Light Panels

Xiamo ägda Yeelight släpper triangelformade RGB-paneler och herr Lindman har provat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns redan flera etablerade märken på marknaden för smarta ljuslösningar och ni känner säkert igen namn som till exempel Philips Hue, Xiaomi och Lifx då de funnits länge nu och jag själv har några lampor från Xiaomi och Lifx här hemma. Amerikanska Yeelight är ett nytt namn för mig men vid en närmare titt visar det sig att de ägs av Xiaomi och har funnits i princip lika länge och erbjuder allt från olika sorters lampor till LED strippar och paneler. De går att styra med de flesta stora systemen vilket är supersmidigt om du till exempel redan kör med Google Assistant eller Amazon Alexa där hemma.

Yeelight: Smart LED Light PanelsYeelight: Smart LED Light Panels
De är enkla att montera på väggen med de medföljande klisterremsorna.

Designen på ljuspanelerna sticker inte ut på något sätt utan är rätt enkel. De har en triangelform där mittdelen av panelen är den del som lyser. Triangelns hörn är avkapade och om du sätter ihop demi en cirkel blir det små sexkantiga hål mellan panelerna. Varje panel har tre portar där du kan sätta in de SIM-kortsformade kontakterna för att bygga ihop panelerna och varje kontakt är märkt för att det ska vara lätt att veta vart den ska sitta. Det följer även med en kontrollbox som du kan styra belysningen med fysiskt och med den går det att slå av och på, ändra mönster och färger samt ett musikläge som blinkar i takt med ljudkällan du ansluter.

Det är enkelt att montera ihop panelerna men tyvärr känns det lite bräckligt för att kontakterna sitter väldigt löst och du får känslan av att de kan glida ut närsomhelst. För att sätta upp de på väggen följer det med självhäftande remsor och Yeelight rekommenderar tre stycken per panel vilket känns tillräckligt och de sitter väldigt bra. Nästan för bra för jag tryckte inte in en av kontakter mellan panelerna hela vägen och då var det svårt att få loss panelen från väggen för att fixa till det. LED-Panelerna är lite frostade i plasten som gör att färgerna blir något diffusare men får en mjukare ton och färgåtergivningen är verkligen helt suverän. De finns 16 miljoner färger att välja bland och det går höja och sänka ljusstyrkan väldigt mycket vilket är bra för att kunna anpassa ljuset efter tid på dygnet. Det som är synd dock är att det inte går att ställa in en specifik färg per panel utan det blir samma på alla eller också får du välja ett speciellt mönster via appen.

Yeelight: Smart LED Light Panels
I appen går att det att välja mellan olika ljusshower och mönster som du vill att panelerna ska lysa i.
Detta är en annons:

Det går att sköta panelerna med två olika appar där den ena heter Yeelight och den andra Xiamo Mi Home. De båda skiljer sig en hel det då den sistnämnda har fler ljusscenarion och mönster att välja på och Yeelights egen app bara går att välja på fasta färger. Självklart är panelerna kompatibla med de vanligaste smarta kontrollsystemen som till exempel Google Assistant och Amazon Alexa men tyvärr finns det inget stöd för Apple HomeKit i skrivande stund men det är säkert något som kommer att uppdateras med på sikt. Jag är ju väldigt svag för lampor som det går att byta färg på då jag redan äger flera sedan innan och dessa paneler från Yeelight är inget undantag. De lyser väldigt bra och är enkla att kontrollera med både appen och min Google assistent men jag saknar att kunna välja individuell färg på varje panel. Klart värda pengarna är det dock inget som helst snack om och ett bra alternativ för dig som letar ljuset i tunneln.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Väldigt bra färgåtergivning, jämna och fina färger, suverän ljusstyrka, prisvärda, rolig design
-
Går inte att välja färg på varje panel. kontakterna sitter lite löst, saknar stöd för Apple HomeKit
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content