Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Xiaomi Watch S1

Kinesiska techjätten Xiaomi fortsätter att dunka ut otroligt prisvärda produkter och den här gången handlar det om en smartklocka till rena lagerrensningspriset...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Du som regelbundet tillbringar tid här på siten vet såklart en hel del saker om flera av oss på redaktionen och om du hängt med under årens lopp vet du mest troligt att jag är en Apple-fanatiker. Jag gillar inte Apples arbetsdatorer, surfplattor och mobiltelefoner - Jag älskar dem. Innerligt. Djupt. Passionerat. Dedikerat. Jag har såklart både en PC och en Mac Pro (2014) på mitt skrivbord och om jag skulle tvingas arbeta enbart i Windows-miljö, åtta timmar per dag, skulle jag mest troligt byte yrke och inriktning. Sticka till skogs istället, såga ned träd eller pyssla med något annat som krävde noll procent datoranvändning. Med detta sagt har jag väldigt, väldigt svårt för Apple Watch och under lång tid förstod jag inte riktigt varför. Åtminstone inte i någon slags detalj. För det är ju välbyggda smartklockor med tonvis av funktioner. Det är dock en produkt som jag trots envisa, åtskilliga försök, bara inte kan tycka om.

Då är alternativen på Android-sidan otippat nog enklare att gilla, för egen del. Jag använde Ticwatch Pro 3 Ultra i ett par månader och blev snabbt förtjust i båda byggkvalitet, design och funktionalitet och nu har jag trillat dit igen. För det är faktiskt så att ingen behöver lägga ut mer än strax över 2000 kronor för att få en klocka som är genuint smart och som tillhandahåller alla de funktioner som jag tycker att en produkt av den här sorten bör göra. Xiaomi Watch S1 är byggd för både träning och jobb, den klarar av att kommunicera på flertalet olika, har ett notifieringssystem och det finns en marknad för att struta hem mängder av appar. Allt som krävs, och det klarar denna klocka utan problem.

Xiaomi Watch S1
Svart på svart eller brunt/silver är det som gäller.

Xiaomi Watch S1 har släppts i två olika skepnader. Dels är det den vanliga "dressiga" varianten som vi testat som mer ser ut som en Kronaby eller en Tag Heuer med sitt klassiska utseende och svart eller brunt läderband medan den andra versionen stavas "Active" och är mer byggd för den som tränar och motionerar hårt, har ett gummiband och själva klockhuset har komponentmaterial i sig vilket gör den något lättare. Nu är inte detta en särskilt tung klocka till att börja med utan snarare väldigt nätt och väldigt lätt och den sitter riktigt, riktigt bra på handleden.

Designen är klockren. S1 är en av de snyggaste smartklockorna som jag har stött på och som jag tidigare nämnde skulle den kunna dubbla som en klassisk, automatisk klocka från Schweiz. Jag gillar hur huset designats, jag gillar storleken (46 millimeter), de dubbla knapparna på högersidan samt boetten. Jag gillar även bandet som sitter på S1 som är mjukt och snyggt med lagom bredd (22 millimeter) och längd. Om jag jämför denna klocka på handleden, på mig, med en Apple Watch för 10 000 kronor (S1 kostar 2000 kronor) skulle jag säga att denna ser ut att kosta mer, särskilt på håll. För sig som inte vill skylta med att du bär en digital klocka som synkats till din mobiltelefon utan bara vill ha något smart som ser ut som ett klassisk armbandsur, är detta ett klockrent alternativ.

Detta är en annons:

Jag har under mina testveckor hört en del snack om att batteritiden försämras snabbt efter första veckan, för vissa användare och att det finns rapporter om buggar i hur S1 kommunicerar med din Android-telefon. Detta är inget som jag upplevt även om S1 hängt sig en gång och då krävde omstart för att vakna till liv igen. Överlag har jag haft väldigt lite bekymmer här och tycker att S1 fungerar bättre än vad priset på 2000 kronor skvallrar om. Prisvärt, är väl det bästa ordet kan jag använda för att beskriva denna produkt. Väldigt prisvärd. S1 fungerar både tillsammans med Iphone och Android men jag har medvetet valt att köra den tillsammans med min Oneplus 10T och kan därmed inte riktigt uttala mig om funktionaliteten tillsammans med Apples telefon.

Xiaomi Watch S1
Batteritiden räcker i en vecka, ledigt. Vilket är riktigt bra såklart.

Vad mer då? Skärmen är väldigt bra. Snabb, skarp, ljusstark och responsiv. Skärmstorleken ligger på 1,43 tum och 466 pixlars totalbredd och den når 450 cd/m2 i ljusstyrka. Det finns gott om självklara, smidiga appar som fungerar bra och batteritiden imponerar. Det som inte imponerar särskilt mycket är pulsmätaren som känns inexakt och lite chansaktig jämfört med den i framförallt Apple Watch men på det stora hela fungerar träningsverktygen här bra och Active-modellen är ett vettigt alternativ för dig som rör på dig mycket. Med en veckas (!) batteritid, snygg design, bra materialval och superb skärm är det svårt att inte falla pladask för denna kvalitativa budgetklocka.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Läcker design, helt rätt storlek, snyggt läderband, bra byggkvalitet, bra batteritid, klockren skärm
-
Notifieringarna är i vekaste laget, pulsmätaren kunde varit bättre
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Kinesiska techjätten Xiaomi fortsätter att dunka ut otroligt prisvärda produkter och den här gången handlar det om en smartklocka till rena lagerrensningspriset...Loading next content