Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

DJI Osmo Action 3

Drönarkungarna DJI dräper till med en GoPro 11-utmanare som imponerar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag, som är raka motsatsen till proffsfotograf, har under det gångna året verkligen slagits av hur fantastiskt mycket man faktiskt får när man köper en actionkamera av god kvalitet, idag. Jag köpte en GoPro Hero 9 och bytte sen till 10:an för att filma i Gamereactors Racingrigg och har i omgångar imponerats av allting som de erbjuder (dock helst för utomhusfoto i actionsammanhang och inte i ett mörkt simulatorrum).

DJI Osmo Action 3
Den nya större sensorn presterar väldigt väl.

Nysläppta DJI Osmo Action 3 är ännu ett alldeles lysande exempel på detta. Den kostar strax över 4000 kronor, tål ganska precis allt du kan tänkas utsätta den för, erbjuder 160 minuters batteritid, 4K-video i 120 bilder per sekund, vattentät (såklart) och tål att sänkas ned på 16 meters djup, köldsäker ned till -20 grader, har automatisk färgkalibrering, inbyggd bildstabilisering, 155-graders vidvinkel FOV och dubbla skärmar. För mig, är det ett erbjudande som känns som om det torde definiera vad själva begreppet "prisvärt" innebär. Åtminstone inom kameravärlden.

Nu är ju jag ingen actionsportare, direkt. Jag är snarare en "soffsportare" där det vildaste och mest actionaktiga jag gör på regelbunden basis innebär ett dagligt styrketräningspass eller lite handikappbasket mot sonen på gården. Trots detta har jag tänjt på gubbgränserna när det gäller testat av DJI Osmo Action 3, släppt ned den och filmat på botten av Storsjöbadets fyra meter djupa simhopparpool, monterat den på ungarnas cyklar, haft den monterad på Frank Hegevalls hjälm när han åkt inlines och testat att filma ett par simrace med den i vår racingrigg, och Osmo Action 3 har presterar alldeles fantastiskt bra.

DJI Osmo Action 3
att man kan få sähär mycket kamera i ett sånt litet paket för 4200 kronor är i det närmaste bisarrt.
Detta är en annons:

Med Osmo Action 3 har drönartillverkaren DJI återgått till sin gamla design från Action (1) och frångått den modulära, magnetbaserade designen från Action 2 och även om den rent utseendemässigt ser lite för mycket ut som GoPro 10, är den snygg och städad sett till det estetiska. Den är även lite smartare formgiven än GroPro 10 när det kommer till knappar och luckor, om du frågar mig, och jag gillar hur linsen sticker ut utanför kamerahuset.

En av sakerna som DJI marknadsfört riktigt aggressivt på förhand inför premiöären av Action 3 är att den går att fästa på allt och alla, och de överdrev verkligen inte. Monteringslösningarna och på det vis som det går att knäppa fast och rycka loss denna kamera från olika fästen slår GoPros lösningar alla dagar i veckan. Möjligheten att på en sekund snurra kameran i sina fästen för att skifta från vertikala bilder till horisontella, och tillbaka, är också en funktion som fungerar ypperligt och har använts mer av mig än vad jag på förhand hade förutspått.

DJI Osmo Action 3
GoPro Hero 11 Black filmar aningen, aningen skarpare men i övrigt är Action 3 bättre på det mesta.

Gränssnittet är detsamma som i Action 2 och det påminner väldigt mycket av det som GoPro använder, och det fungerar smidigt och simpelt utan krångligheter. När det gäller ren videokvalitet har vi ställt den mot GoPro Hero 11 Black och den bredare vidvinkeln i DJI Osmo Action 3 samt den något vassare bildstabiliseringen är svår att ignorera medan videoklippen i 4K ur GoPron är aningen, aningen skarpare. Bortsett från det skulle jag säga att dessa två konkurrenter är rysligt väl viktade mot varandra med fördel DJI, eftersom priset är lägre och vattentätheten bättre. Om du letar en kapabel, allround-actionkamera med rasande mycket funktioner och strålande prestanda är detta ett fenomenalt val, helt enkelt.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Superb design, pytteliten och fjäderlätt, smidigt gränssnitt, grym batteritid, 4K-video i 120Hz, lysande bildstabilisering, strålande mountingmöjligheter
-
Presterar inget vidare i mörker
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
DJI Osmo Action 3

DJI Osmo Action 3

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Drönarkungarna DJI dräper till med en GoPro 11-utmanare som imponerar...Loading next content