Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Anker Soundcore Rave+

Anker Soudcore har precis rullat ut sin nya, uppdaterade version av den mycket populära partyhögtalaren Rave och Petter är inte imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Kinesiska Anker har med flertalet produkter imponerat rätt rejält på oss här på Gamereactor under 2022. Deras Nebula Capsule II-projektor och deras in ear-lurar Liberty 3 är två av prylarna som skickats hit från Anker som vi delade ut höga betyg till och Soundcore Mini är tillsammans med JBL Clip 4 den mest imponerande mikrohögtalaren på marknaden, enligt oss.

Anker Soundcore Rave+
Den är väldigt stor. Riktigt gedigen och tung och tål vatten samt stryk. Synd att den inte låter bra, bara.

Med Rave och den uppdaterade 2022-modellen Rave+ satsar Anker på att tävla med framförallt JBL Boombox som vi alla vet är något av den ultimata partyhögtalaren tack vare sanslöst batteri, vattentät och stryktålig konstruktion samt fantastiskt ljud. Rave+ är ingen liten pryl utan påminner mycket om Boombox 2 både sett till storlek, vikt och design och på insidan sitter det två stycken 5,25"-basar och dubbla tvåtums-diskanter samt en batteri som erbjuder 24 timmars oavbruten speltid. Rave+ kan dessutom ladda upp din laptop, Ipad eller mobiltelefon och den är helt vattentät och byggd för att tåla en del stryk. Väldigt lik Boombox 2, som sagt. Vilket såklart enbart är bra.

Anker Soundcore Rave+
Det går att ställa in i vilka färger den ska lysa i Soundcores smidiga app.

Den enskilt största skillnaden mellan Rave och nya Rave+ är att 2022-modellen levereras med Bluetooth 5.0 istället för 4.2 vilket innebär klart bättre räckvidd och rappare parning. Rave+ har dessutom fullt stöd för Partycast vilket gör att du kan synka alla dina Anker-högtalare till samma telefon med ett simpelt knapptryck. Anker har dock tagit bort möjligheten att synka två stycken Rave+ för att bygga en stereoljudbild, något som jag tycker är synd. Endast mono gäller, även om diu kopplar in 35 stycken till Partycast och blåser frisyren av dina partygäster. Rave+ mäter 32x55 centimeter och väger tio kilo vilket gör den till en riktig klump med tack vare en smidigt handtag på baksidan är den enkel att flytta, placera samt bära med sig. Soundcore-appen som gör att man kan nyttja Partycast samt kalibrera ljudet efter eget huvud är smidigt simpel och här går det även att ställa in i vilka färger och färgkombinationer Rave+ ska projicera.

Detta är en annons:
Anker Soundcore Rave+
Det finns ganska precis hur mycket volym som helst här, men det låter burkigt och instängt.

Jag har haft min Boombox och Boombox 2 från JBL i över fem års tid nu och skulle verkligen tala osanning om jag beskrev min kärlek till dessa högtalare som något annat än innerlig och passionerad. Jag trodde verkligen att Anker skulle kunna tävla med JBL i detta segment, även om Rave+ är billigare än Boombox 2. Det skiljer idag cirka 500 kronor mellan dessa men om du avser att införskaffa Boombox 2 får du ge mer än dubbelt så mycket för den som för en Rave+, vilket gör jämförelsen mot just den nya modellen en smula orättvis.

Det går dock för egen del inte riktigt komma ifrån att Rave+ inte presterar i närheten så bra som jag hade sett fram emot, primärt på grund av att ljudet låter burkigt. Det finns en inkapslad, burkigt tunn karaktär i ljudet som knappast hjälps av Bass Boost, heller, vilket bara gör separationen och spridningen ännu mer mufflad. Musiken träder liksom aldrig riktigt fram här och även om det går att spela 106 dB med Rave+ spelar det för min del ingen riktig roll eftersom ljudkvaliteten, oavsett volym, inte håller. Det märks att man siktat på kvantitet och renodlade skrytsiffror gällande volym här, snarare än kvalitet - och för första gången hittills lämnar jag vår testbänk besviken när det kommer till Ankers prylar.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Tålig och robust design, vattentät, lysande batteritid, det går att koppla in en mikrofon
-
Skränig och burkig ljudkaraktär, dålig separation
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Anker Soundcore Rave+

Anker Soundcore Rave+

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Anker Soudcore har precis rullat ut sin nya, uppdaterade version av den mycket populära partyhögtalaren Rave och Petter är inte imponerad...Loading next content