Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Google Pixel 6a

Googles sommartelefon 6a har nu äntligen hittat hit och Hegevall har använt den nonstop de senaste två veckorna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Googles telefoner har importerats till Sverige under flertalet år, av flertalet importörer men först nu finns de officiellt i Sverige, via Google själva, och tillsammans med 7a och 7 Pro har man även funkat ut den relativt gamla 6a som släpptes i USA i början av juni. Jag har lagt min Oneplus 10T åt sidan och levt med Googles budgetlur ett par veckor nu, och känner mig relativt imponerad men framförallt belåten. 6a kostar 4995 kronor här hemma vilket gör att den krigar mot framförallt Oneplus Nord 2T och lyckligtvis har jag den luren här på kontoret, också, vilket såklart gjort jämförandet enkelt. 6a håller jämna steg med 2T utan att för den skull kännas som det där riktiga vrakkapet.

Google Pixel 6A
Bra men inte jättebra.

Vad erbjuds då här? 6,1" stor lur med 1080x2400 pixlars upplösning, OLED-skärm som rullar i 60Hz (bara), 6GB arbetsminne, 128GB lagring och Google Tensor-chip. Batteriet erbjuder 4410 mAh och telefonen väger endast 178 gram, vilket är fjäderlätt. Den är snygg, vårt textexemplar är ljusgrönt med Googles numer ikoniska kamera-bård på baksidan och i näven känns 6a som om den kostar klart mer än 4995 spänn. Känslan och designen är finfin.

Skärmen är mycket bra och som jag skrivit tidigare är det nästan larevigt hur mycket mobiltelefon man idag får för 4995 kronor och även om 6a är fem månader gammal vid det här laget känns den fräsch och kapabel på alla tänkbara sätt. Pixeldensiteten är strålande och svärtan förkrossande bra och jag uppskattar verkligen storleken som på flera sätt är min favoritsize när det kommer till telefoner. Jag uppskattar skärmens väl tilltagna ljuspunch och färgerna är levande, starka utan att bli överstyrda men visst känns det trist att den bara rullar i 60Hz, särskilt efter att jag vant mig vid 120Hz. Det är bara inte lika njutbart att scrolla i 60Hz längre men samtidigt kan vi ju inte förvänta oss premiumkomponenter i en budgetlur. Jag saknar även ansiktsigenkänning även om skärmens kapacitet att läsa av mitt finger var jag vill på skärmens totalyta fungerar väldigt väl.

Google Pixel 6A
Kamera-bården på baksidan är en smart och snygg designdetalj som definierar Googles telefoner.
Detta är en annons:

Google Tensor (5nm) är dessutom inte det snabbaste av budgetchip just nu, heller, och jämfört med Snapdragon 888 märks det att Pixel 6a inte är direkt ilkvick. Google Pixel 7 är märkbart snabbare, särskilt när jag kickar igång mina mest grafiktunga mobilspel. När det gäller kamerorna är de bra utan att vara superba. Här erbjuds en 12 megapixel-huvudkamera jämfört med 50 megapixlar i 7 Pro, vilket märks. Zoomfunktionen går verkligen inte att jämföra men återigen kan vi inte förvänta oss premiumkomponenter i en budgetlur och bilderna som 6a skapar är bra. Vare sig bättre eller sämre än "bra". Batteritiden är som sagt helt okej även om snabbladdning inte stöds och i slutändan är Pixel 6a bra men inte bäst i prisklassen. Det jag gillar mest här är designen, materialvalen samt OLED-skärmen som är strålande.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Klockren design som andas genomtänkt elegans, superb OLED-skärm, bra prestanda, bra stereoljud
-
Skärmen rullar bara i 60Hz, stödjer inte snabbladdning, inte den snabbaste CPU:n
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Googles sommartelefon 6a har nu äntligen hittat hit och Hegevall har använt den nonstop de senaste två veckorna...Loading next content