Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Lenovo Legion 5i Pro

Bättre sent än aldrig, right? Petter har tillbringat en månad tillsammans med Lenovos påkostade och bisarrt nog prisvärda gaminglaptop...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Fjolårsmodellen Legion 5 var briljant. Den är briljant. Superb prestanda till ett konkurrenskraftigt (men högt) pris med lysande skärm och lysande tangentbord. 2021 års Lenovo-laptop för oss gamers var och är en av mina favoritprodukter inom detta ständigt växande segment och när uppföljaren nu är här, är det svårt att inte känna sig nöjd, imponerad och belåten. För detta är en strålande dator.

Lenovo Legion 5i Pro
Designmässigt är den snygg och sober men jag önskar att Lenovo kunde skippa de snedställda formlinjerna på locket och bara köra ett cleant, platt lock.

Designen är snygg. Jag gillar att 5i inte är för skrikig sett till grundläggande formdrag och även om jag gärna hade sett Lenovo skippa de diagonala linjerna på locket, är det en stilfull dator som med RGB-lamporna avslagna utan tvekan kan dubbla som plugg/jobb-dator utan att det skriker "Jag älskar Fortnite" på 200 meters avstånd. Komponentmässigt ser det fint ut även i år och priset är riktigt attraktivt, särskilt jämfört med Razer och Asus konkurrerande modeller (Blade och Scar 17).

CPU: Intel Core i7-12700H
GPU: RTX 3070 8GB VRAM
RAM: 16GB DDR5 4800MHz
Lager: 1TB NVMe M.2 SSD

Den enskilt bästa delen av denna dator är skärmen. Den är fantastisk. 16 tum stor IPS-panel med upplösningen 2560x1600 pixlars upplösning, super pixeldensitet, 500 nits ljusstyrka och 165Hz max-uppdateringsfrekvensblixtrande snabb och väldigt fin sett till färgneutralitet samt kontrast. 16 GB i arbetsminne känns en smula snålt men när man väl sitter där och mosar Fortnite med sonen Frank, är det inget som känns underdimensionerat, åtminstone inte enligt mina erfarenheter. Jag har förutom Epics tecknade actionpartaj installerat och testspelat bland annat Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2, Forza Horizon 5 samt Shadow of the Tomb Raider på 5i Pro och det mesta har rullat på oförskämt fint.

Detta är en annons:
Lenovo Legion 5i Pro
Den är tunn och lätt på 2,4 kilo.

Det näst bästa utöver skärmen i detta dator är tveklöst tangentbordet som jag anser vara det enskilt bästa jag testat på en laptop med gamingfokus, någonsin. Tangenterna är ultrasköna och större än hos konkurrenterna samt något skålade, vilket är otroligt bekvämt. Jag gillar även små detaljer som typsnittet på tangenterna vilket blir ett problem när det kommer till flertalet konkurrerande modeller från andra tillverkare, som medvetet valt "futuristiska" fonter för att skapa en "fräck" gamingkänsla, och på köpet gör att vissa bokstäver är aningen svårtydda. 5i Pro finns i två olika färgalternativ, vit samt mörkgrå och den vita burken är verkligen supersnygg.

Lenovo Legion 5i Pro
Tangenterna är de bästa vi någonsin testat på en laptop med gamingfokus.

Batteriet ligger på 80WH och det är väl den enskilt största svagheten här, anser jag. Konkurrenterna erbjuder klart bättre batteritid och jag har som mest fått ut cirka fyra timmar per laddning, här. Minst fem, hade jag förväntat mig av 5i Pro. När det gäller ren prestanda har vi fått ut följande ur en rad olika spel.

Detta är en annons:
Lenovo Legion 5i Pro
Snabb och tyst men batteriet hade kunnat vara bättre.

Cyberpunk 2077 (1440p/Ultra)
64 FPS

Battlefield 2042 (1440p/Ultra)
66 FPS

Forza Horizon 5 (1440p/Ultra)
68 FPS

Shadow of the Tomb Raider (1440p/Ultra)
71 FPS

Lenovo Legion 5i ProLenovo Legion 5i ProLenovo Legion 5i Pro
Skärmen körs i 165Hz och är rasande bra.

Skärmen är rasande bra, designen är bra, tangenterna är suveräna och prestandan väldigt bra tillsammans med priset som är suveränt bra. Jag gillar inte riktigt ljudet som denna dator skjuter ur sig ur de inbyggda högtalarna (burkigt och platt) vilket gör att jag alltid använder lurar tillsammans med denna burk, och jag tycker att batteritiden är lite väl klen jämfört med de närmaste konkurrenterna. Bortsett från detta är 5i Pro verkligen ett klockrent alternativ för den som vill kombinera jobb/skola med sitt spelande.

Lenovo Legion 5i Pro
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Läcker design, lätt och smidig, stor och rasande fin skärm, bästa tangenterna på en laptop någonsin, fin prestanda, bra pris
-
Burkigt ljud, semiklen batteritid
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Lenovo Legion 5i Pro

Lenovo Legion 5i Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Bättre sent än aldrig, right? Petter har tillbringat en månad tillsammans med Lenovos påkostade och bisarrt nog prisvärda gaminglaptop...Loading next content