Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Cooler Master HAF 700

Cooler Masters näst största datorchassi är lika stort som Jonas Mäkis lägenhet och som en del av Fredriks nya monsterbygge har vi satt betyg på HAF 700...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag har byggt en bunt datorer genom åren både till mig själv och mina kompisar men har aldrig sett ett större chassi än Cooler Masters nya monsterlåda HAF 700. Inte ens nära, och då hade jag ett "full tower-chassi" en gång som jag tyckte var enormt men det skulle jag utan problem få plats med inuti denna monstruösa chassibest. Det är en hardcore-byggares dröm att få lägga vantarna på ett sånt här chassi och ren erotik för den som gillar att bygga med vattenkylning.

HQ

Här kan du kika in artikeln då vi byggde ihop denna nya testdator!!

Som jag skrev inledningsvis är det här chassit gigantiskt och bara vikten klockar in på nästan 20 kilo. Ja du läste rätt det väger 19.6 kilo är 62 centimeter högt, 66 centimeter djup och är 29 centimeter brett. Det är med andra ord inget som enkelt går att gömma under skrivbordet utan kräver rätt rejält med plats. Hela chassit är mattsvart med enorma nätgaller på framsidan, baksidan och på toppdelen för kunna mata in luft i lådan. På ena sidostycket sitter ett stort värmeavledande fönster för att kunna skylta med godbitarna du stoppar i. Designmässigt är det rätt tråkigt men jag gillar den nya karakteristiska loggan som pryder fronten men sin härligt minimalistiska form.

Cooler Master HAF 700
Designen är lite för plottrig och vräkig för min smak men byggkvaliteten är superb och designen genomtänkt som tusan.

Ur kartong är HAF 700 bestyckad med fem stycken fläktar. Två stycken 200 millimeters i fronten, två 120 millimeters baktill och en 120 millimeters i den löstagbara hållaren i botten. Men det finns plats för ytterligare och håll i er nu, 13 stycken 120 millimeters fläktar eller tre stycken 420 millimeters kylelement om du vill köra vattenkylning. Alla fläktar utom den i botten är fördragna till ARGB-kontrollkortet som sitter bakom moderkortsplåten och på fronten sitter det fem stycken USB-ingångar samt ingång för hörlurar och mikrofon förutom omstart- och strömknappen. Det ingår även en liten ask med skruvar, kardborreband och klassiska kattstrypare för att underlätta vid kabeldragningen.

Detta är en annons:
Cooler Master HAF 700
HAF 700 är ett gigantiskt chassi.

Det är som sagt väldigt stort invändigt och sväljer alla typer av moderkort och det går att montera grafikkort som är ända upp till 490 millimeter långa utan några som helst problem. Nätaggregatet är placerat på högkant i botten bakom plåten till moderkortet och skruvas fast utan några verktyg alls. Den lösningen har jag inte stött på förut men det är himla fiffigt och både grafikkortet samt hårddiskarna har samma verktygslösa fastsättning som verkligen är en smidig lösning. Överallt på plåtarna inuti chassit sitter det gummiklädda genomförningar för att underlätta kabeldragningen och det är hur lätt som helst att dra kablarna snyggt utan att de syns.

Cooler Master HAF 700
Här finns det verkligen hur mycket utrymme som helst. Det går att stoppa in en normalstor gaming-PC inuti detta chassi, utan bekymmer.

Cooler Master HAF 700 är som sagt en riktigt koloss och tar mycket plats men det har ju sina fördelar också som till exempel ljudnivån och kylningen som tack vare de stora 200 millimeters fläktarna i fronten håller chassit både tyst och svalt. När jag jämför med liknande chassin ligger det i topp tillsammans med NZXT H7 Flow på CPU- och GPU-tempraturer och ljudnivå ligger på cirka 40 decibel. Med mjukvaran MasterPlus+ styr du enkelt ARGB Gen2 kontrollkortet, som sköter ljuset på fläktarna och det finns en mängd olika ljusprogram eller så kan man sköta färgen på varje fläkt individuellt. För mig som gillar RGB är det helt perfekt att kunna skräddarsy ljussättningen på chassit och kunna matcha det med övriga komponenter.

Detta är en annons:

The Berserker som HAF 700 kallas lever verkligen upp till namnet och är ett monster till chassi med exakt allt du kan tänka dig i utrustning, finesser och funktioner plus lite därtill. Precis vad som helst får plats och det är väl egentligen bara fantasin som sätter stopp för vad du kan bygga in. Storleksmässigt kräver det sitt utrymme och för de allra flesta går det alldeles utmärkt med ett hälften så stort chassi men för dig som vill ha det allra bästa och verkligen vill ta ut svängarna med ditt datorbygge blir det inte bättre.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Grymt bra kylning, 420mm kylelement, verktygslös montering av grafikkort, nätaggregat och hårddiskar
-
Dyrt, tungt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Cooler Master HAF 700

Cooler Master HAF 700

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Cooler Masters näst största datorchassi är lika stort som Jonas Mäkis lägenhet och som en del av Fredriks nya monsterbygge har vi satt betyg på HAF 700...



Loading next content