Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX Armada 27

Folket bakom det alldeles geniala gamingheadsetet Cloud Alpha Wireless har dundrat ut sin första spelmonitor och Petter har hårdtestat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Monitorsfären med fokus på gamers och gaming verkar vara den hetaste delen av hela spelvärlden just nu sett till renodlad hårdvara. Annars skulle inte hörlursgiganten HyperX (som numer ägs av HP) eller chassi- och kylningsexperterna på Cooler Master helt plötsligt slungat sig in i monitorträsket, precis som HP som tidigare i höstas släppte lös en ny serie monitorer med löften om en mer omfattande, framtida satsning på just bildskärmar. Den mängd högkvalitativa monitor optimerade för gaming som finns på marknaden just nu börjar bli en smula pervers och för HyperX att verkligen synas, höras och märkas av här - krävs det regelrätta underverk.

HQ
HyperX Armada 27
Vilken gamingmonitor använder du för ditt spelande?

HyperX tillverkar enligt mig ett av tidernas absolut bästa gamingheadset med det alldeles briljanta HyperX Cloud Alpha Wireless som inte bara erbjuder klockrent ljud, superb mikrofon, lysande passform och bra hållbarhet men även 300 timmars batteritid per laddning. Jag använder ett HyperX Cloud Alpha Wireless till min Playstation 5 (där jag just n8 spelar Warzone 2.0 på daglig basis) och skulle inte kunna tycka om de lurarna mer än vad jag faktiskt gör. Detsamma gäller deras gamingråtta Pulsefire Haste som jag använder mig av i vår Racingrigg, och som jag anser vara strålande. Just därför var mina förväntningar på jungfrumonitorn Armada väldigt höga och initialt är det en kapabel skärm, som efter en periods användande blottar ett par trista skönhetsfläckar, dock. Men låt mig börja med det positiva.

Det är en bra panel som sitter i denna skärm, helt klart. IPS, 2560x1440-upplösning med 165Hx uppdateringsfrekvens och sex millisekunders input lag med 450 nits max ljusstyrka (SDR). Det finns massor och åter massor av ljusstyrka här (mer än du någonsin kommer att behöva) och panelen täcker 92% av P3-gamuten och erbjuder riktigt fin ansikontrast med minimala mängder clouding. Svärtan är lite sämre än de bästa IPS-monitorerna i detta segment och helt klart sämre än bland annat HP 27u, men det är ju å andra sidan ingen Oled-skärm, direkt. Rörelsehanteringen är bra och även om jag hade förväntat mig en 240Hz-panel för det här priset, fungerar G-sync bra och skärmen är rapp och stabil sett till prestanda.

HyperX Armada 27
Monteringsarmen är smidig och simpel att skruva ihop.
Detta är en annons:

HyperX hoppas särskilja sig från de flesta av konkurrenterna genom att de skickar med en monteringsarm likt den Multibrackets-armen som jag nyttjar på mitt skrivbord idag, och själva armen är av hög kvalitet, simpel att installera och fungerar väldigt bra. Det gör dock Armada onödigt kostsam då priset på 5990 kronor är cirka 1200-1500 kronor högre än likvärdiga modeller från bland annat LG. Om man å andra sidan räknar in LG:s motsvarighet plus en Multibrackets-arm så når man ju ungefär samma pris, och det är väl lite så som vi bör tänka här.

HyperX Armada 27
Det saknas helt HDMI 2.1-ingångar här, vilket drar ned betyget.

Det finns saker som borde ha funnits mer här, dock. Inklusive HP:s styrprogram samt fler ingångar på baksidan. Det saknas även högtalare här och även om jag aldrig använder monitorhögtalarna oavsett, så ligger priset på en sån nivå att det borde finnas med både alternativt bordsstativ, fler ingångar samt inbyggda högtalare, här. HMDI 2.1 samt USB-C borde funnits inkluderat, också. Ta konkurrenten Gigabyte M27Q X 27 som exempel. Samma storlek, vidare färgomfång, många fler ingångar samt 240Hz-panel för 100 kronor mindre. Om jag skulle tipsa om skärm för inköp skulle jag tipsa om M27Q före Armada, alla dagar i veckan. Det bara är så. Eller så skulle jag tipsa dig om att kliva upp på HP 27u och betala någon tusing till och på kuppen få en av de bästa gamingmonitorerna vi någonsin sett här på Gamereactor.

HyperX Armada är verkligen inte dålig och idén med den medföljande monteringsarmen är god men den saknar en del nödvändiga funktioner samt ingångar vilket gör att det relativt höga priset inte riktigt känns motiverat. Den är bra, men inte mer. Och jag skulle välja flera av de närmaste konkurrenternas modeller före den här.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Monteringsarmen är enkel att installera och känns hållbar, massor av ljusstyrka, bra rörelsehantering
-
Dyr, saknar bordsstativ, saknar USB-C, saknar högtalare
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
HyperX Armada 27

HyperX Armada 27

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Folket bakom det alldeles geniala gamingheadsetet Cloud Alpha Wireless har dundrat ut sin första spelmonitor och Petter har hårdtestat...



Loading next content