Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Saitek Cyborg Command Unit

Satiek satsar hårt på seriösa gamers med sin nya Cyborg-serie. Martin testar Command Unit och tar reda på om den klarar biffen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vi har tidigare testat Zboards Fang, som också vill slita dig från det vanliga tangentbordet och istället erbjuda en helt gaminganpassad kontrollösning. Den här gången är det Saitek som kastar sin Cyborg Command Unit till vargarna i Gamereactors testlabb.

HQ

Där Fang är en gigantisk bit plast som tar stor del av skrivbordet i anspråk är Saiteks Command Unit en smäckrare uppenbarelse. Saitek har valt en mer traditionell väg och istället för specialknappar för WASD-kontrollen så har man istället plockat ut de mest använda tangentbordsknapparna och lagt till ett antal specialknappar. Totalt ståtar "tangentbordet" med 21 knappar och en fyrvägshatt av samma typ som man annars brukar hitta på flygjoysticks.

Just fyrvägshatten har jag inte hittat någon riktigt självklar användning för och jag gillar inte riktigt den lätta, lite flamsiga känslan i den. Hatten sitter på en reglerbar del där även två andra knappar som manövreras med tummen sitter. Tyvärr är skruven som fäster tum-enheten i vekaste laget och det är lätt att hela den delen rör sig vid för häftig användning.

Just specialknapparna, de som inte liknar vanliga tangentbordstangenter, sitter lite illa till. Knappen med nummer 21, som sitter på själva basdelen, har jag inte riktigt förstått. Ska man trycka på den med handflatan, eller ska man flytta tummen från de ordinarie tumknapparna?

Det går att ställa in enheten i tre lägen med egna programmeringar av alla reglagen och knappar. Varje läge har en egen färg på bakgrundsbelysningen och ändras lätt med ett reglage. Även om man inte vill vältra sig i knapprogrammering så kan det vara kul att ändra färgen så att det bättre matchar spelmusen.

Detta är en annons:

Själv har jag lite småsvårt för de här speciella tangentbordskontrollerna. Visst, Saiteks variant är snygg att se på och ligger stenstabilt på skrivbordet. Det går lättare att vrida den än ett stort tangentbord så att man har handleden i skön och vilsam ställning, men vekheten i vissa av knapparna gör att känslan av specialicerat spelvapen går förlorat.

Det är främst storleken som talar för Command Uniten. Den tar minimalt med plats på skrivbordet och har man vant sig med den så tar man den nästan i fickan om man ska iväg till favoritcaféet och köra en helnatt.

Nu är priset inte så blodigt och för den som vill ha en nytändning och vill testa något annorlunda så kan det här vara något.

Saitek Cyborg Command Pad
Detta är en annons:
Saitek Cyborg Command PadSaitek Cyborg Command PadSaitek Cyborg Command PadSaitek Cyborg Command Pad
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Snygg, ligger stabilt på skrivbordet
-
Vissa knappar är svåra att nå, diffus knappkänsla
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content