Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Steelseries Apex

Apex är Steelseries senaste flaggskepp. Det späckade tangentbordet erbjuder färger och funktioner i överflöd och har dessutom en oväntat stram look. Vi har testat monstret.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Utseende är viktigt, även i spel. Därför blir vi glada när vi packar upp Steelseries Apex. Det är nämligen ett ovanligt smakfullt spelbord. Det innebär inte att det är sparsmakat - det här är raka motsatsen till det - men designen är stram och det inbyggda handlovsstödet ser inte ut som en ful, påhängd limpa. Stödet och de många makroknapparna på sidorna gör också att det blir ett stort tangentbord. Kanske för stort om du har ett trångt skrivbord.

Tangenterna är av lågprofiltyp och har en bra, trög känsla med jämnt tryck hela vägen ned, men det är inte fråga om några mekaniska Cherry-brytare eller liknande, som fler av konkurrenterna skämt bort oss med de senaste åren. Det känns lite trist att Steelseries valt att spara in på den fronten men å andra sidan är inte dome-brytare direkt dåliga. De ger en snabb respons och känns ungefär som trögare mekaniska brytare. Dessutom har de fördelen att de väldigt lågljudda.

SteelSeries Apex

Ergonomin i Apex är bra. Eftersom handlovsstödet är fast går det inte att justera men tangenterna är lätta att hitta tillbaka till under arbetet, och space är föredömligt hög och fet. En större return hade däremot varit trevligt, och det känns märkligt att man behöver byta ut fötterna på bordet för att höja det i bakkant. Med såhär tunn design fungerar det däremot bäst liggande platt, och det är antagligen också bäst för handlederna när man spelar.

Den stora usp:en med Apex är att det kan customiseras extremt mycket. Dels med ett stort antal makrotangenter men framförallt i belysningen. Tangenterna är bakgrundsbelysta och kan med den medföljande programvaran ställas in i miljontals olika färger och nyanser, indelade i fem zoner om du så vill. Bra för dig som spelar i mörker och bra för vem som helst som lätt vill kunna hitta de olika arbetszonerna. Dessutom riktigt läcker såklart.

Detta är en annons:

Många kommer fnysa åt Apex för att det saknar mekaniska brytare men det är bara att konstatera att Steelseries haft ambitionen att skapa ett tangentbord med premiumkänsla, där krutet lagts på finesser och yta och inte på brytarna. Om det är rätt eller fel, är en smaksak. Men helt klart är att Steelseries lyckats göra ett bekvämt och väldigt snyggt spelbord.

SteelSeries Apex
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Färgglatt, stram design, usb-hub
-
Inga mekaniska brytare, relativt högt pris
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Steelseries Apex

Steelseries Apex

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Apex är Steelseries senaste flaggskepp. Det späckade tangentbordet erbjuder färger och funktioner i överflöd och har dessutom en oväntat stram look. Vi har testat monstret.Loading next content