Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Iomega Media Xporter

En liten svart/grön hårddisk för dig som gillar att bära runt på dina filmer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Både Playstation 3 och Xbox 360 har prima möjligheter att spela upp allehanda mediafiler. Bäst kommer de kanske till sin rätt om man kopplat upp dem via ett nätverk till en PC och ger dem tillgång till allt media man samlat på sig där.

För dem där det inte passar att dra ethernet-kabel runt hela huset och tycker att WiFi ger en för klen hastighet återstår att flytta filerna med hjälp av till exempel en bärbar hårddisk.

Iomega nischar in sig på de som använder sin konsol för att konsumera media på. De som flyttar film- och musikfiler mellan sin dator och sin konsol med hjälp av en extern hårddisk. Deras nya Media Xporter är designad för att passa både brevid en Playstation 3:a och en Xbox 360.

Med sin aptitliga storlek och svart/gröna design så funkar den bra att bära emellan datorrummet och spelsoffan. Tyvärr går det inte att spara spel eller lagra demos på den - bara lagra mediafiler fungerar.

Egentligen fungerar det med vilken FAT32-formaterad USB-hårddisk som helst och nu finns det en uppsjö snygga och smäckra diskar på marknaden. Smidigast är 2,5"-enheterna där man får minimala yttermått och oftast klarar de sig på den strömförsörjning som USB-porten levererar. Det enda extra som Media Xporter erbjuder är att filmkonverteringsprogrammet Prism Video Converter ingår.

Detta är en annons:

Programmet måste laddas ner från Iomegas hemsida, men vem som helst kan ladda ner det gratis från utvecklarens hemsida (en värre variant av programmet kostar dock pengar). Även om hårddisken fungerar på Mac så är konverteringsprogrammet endast till PC.

Nu tror jag inte att det är konverteringsmöjligheterna som kommer att få folk att köpa Media Xportern. Konsolerna stöder redan de vanligaste formaten.

USB-kabeln som följer med har två portar. En för data och en för strömförsörjning. Trots det så fungera Media Xporter utmärkt med bara en av USB-kontakterna i en PS3/Xbox 360 eller PC.

Iomegas Media Xporter ligger kanske prismässigt något över medelpriset för 160 Gb-diskar. Gillar du designen och inte har några problem med att Iomega rekommenderar att den ska köras på två USB-portar så kan den här lilla rackaren vara väl värd att titta närmare på.

Detta är en annons:
Iomega Media Exporter
Iomega Media Exporter
Iomega Media Exporter
Iomega Media Exporter
Iomega Media Exporter
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Liten och robust
-
Mjukvaran fungerar bara på PC och måste laddas ner
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content