Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Samsung UE65H8000

Samsungs böjda 65-tumsmonster är en imponerande TV som passar utmärkt till spelande...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Själva begreppet Smart-TV missbrukas ofta och gärna. Flera av de "smarta" skärmarna som Gamereactor testat under de senaste fem åren har snarare varit korkade. Krångliga funktioner, bakvända multimedialösningar och bråkiga fjärrkontroller har vid flera tillfällen fått mig att begrava huvudet i händerna.

Samsungs har tillsammans med LG lett själva utvecklingen av genuint fiffiga skärmar som levereras med väl genomtänkta funktioner och fiffigt nytänkande fjärrkontroller som gör upplevelsen smidigare/enklare. Samsungs skärmar känns smarta, helt enkelt, och UE65H8000 imponerar från första stund.

Designen på UE65H8000 är otroligt läcker. Detta är en av mina absoluta favoritskärmar genom alla tider om vi bara ska granska designen och hur väl TV:n fungerar som möbel. Den lätt böjda, lövtunna skärmen, den minimalistiska foten i borstat aluminium och den otroligt smidiga, snygga fjärrkontrollen gör hela paketet till en designmässig fröjd. UE65H8000 är dessutom den första skärm jag någonsin testat där röststyrningen faktiskt fungerar riktigt bra. Att styra TV:n utan att använda vare sig händer eller fingrar är klart trevligt och bekymren som gjorde tidigare modeller enerverande är som bortblåsta.

Samsung UE65H8000
För dig som avser att använda din TV till spel rekommenderar vi Samsung UE65H8000, varmt. Låg input lag och följsam bildprocessing gör denna till en bra TV för ändamålet.

Samsung UE65H8000 är en LCD-skärm med LED-lampor i ramen som hjälper panelens ljusstyrka. Varför Samsung gått tillbaka till denna, aningen äldre, typ av teknik framgår inte av pressmaterialet som levererats till oss. Men imponerande LCD-panelteknik gör inte detta till en sämre TV än tidigare modeller där LED backlight varit inkluderat.

Detta är en annons:

När det gäller den böjda formen har detta varit något av en vattendelare här på redaktionen. Jag gillar det, även om det inte hjälper själva bildkvaliteten på något sätt. Det känns inkluderande för min del, trevligt, medan flera av de andra grabbarna här på Gamereactor stört sig på att betraktningsvinkeln blir sämre när man kikar på skärmen från sidan.

Efter bara några timmar med Samsung UE65H8000 är jag imponerad. Som vanligt levererar Samsung en skärm till ett rimligt pris (vi har testat 65-tumsmodellen) som presterar bild i klass med upp till nästan dubbelt så dyra konkurrenter. Svärtan är väldigt bra, dynamiken klockren, skärpan strålande och följsamheten i hur panelen ritar upp bilden exemplarisk. Ansi-kontrasten har kunnat varit aningen bättre och betraktningsvinkeln imponerar som sagt inte men i övrigt är detta en klockren TV med urläcker design.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Underbart snygg design, strålande fjärrkontroll, tunt och lätt chassi, snabb panel, neutrala färger, följsam bild
-
Ansi-kontrasten borde varit aningen bättre
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Samsung UE65H8000

Samsung UE65H8000

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Samsungs böjda 65-tumsmonster är en imponerande TV som passar utmärkt till spelande...Loading next content