Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
hårdvarurecensioner

Plantronics Rig

Vi har gett oss i kast med headsetet Plantronics Rig som med många originella lösningar fixar problem vi inte ens visste att vi hade...

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Orsaken till att Plantronics Rig fått en del uppmärksamhet senaste tiden är den ganska unika funktionen att kunna ansluta sin smartphone till detta headset. Därigenom kommer man ifrån problemet när folk har ovett att ringa under en extra viktig Call of Duty-match, detta eftersom man enkelt kan slå över till telefonen utan att behöva ta av sig lurarna. En fiffig funktion idag fler gärna får ta efter, den behövs verkligen inte ofta, men när den väl gör det är det absolut guld.

Plantronics RIG
En föredömligt enkelt installation och lättanvända reglage gör Plantronics Rig till en fröjd att använda.

Det mest uppenbara är dock den puckformade mixer som medföljer där man via ett stort hjul kan ställa in volymen individuellt för varje ljudkanal. De stora reglagen gör enheten lätt att använda även under hektiska dödsmatcher när man inte vill slita blicken från skärmen ens under en tiondels sekund. Bara att sträcka ned näven och fixa det man vill åt. Att installationen är enklare än för något annat avancerat headset vi testat hamnar såklart också på pluskontot.'

Den inbyggda mikrofonen i Plantronics Rig tar snyggt bort bakgrundsbrus, jag har rent av haft en skällande hund hemma som mina medspelare inte kunnat höra, så de gör verkligen sitt jobb. Kåporna isolerar från omvärlden på ett imponerande sätt och stänger ute allt onödigt ljud, vilket gör att de minsta av nyanser hörs direkt. Plantronics Rig är dessutom bekväm att ha på sig under längre stunder tack vare bra stoppning och utmärkt passform.

Plantronics RIG
Plantronics Rig är väldigt bekväma även under långa spelsessioner.

Tyvärr saknas dock surroundljudet som är så viktigt för spelande, trots den ganska mastiga prislappen. Att inte kunna höra var en eldstrid utspelar sig gör att man direkt hamnar i ett litet underläge. Det är en funktion som för mig kommit att bli oumbärligt för i synnerhet förstapersonsskjutare, och därmed är detta tyvärr inte en lur jag kommer använda till denna genre. En tyngre bas hade också varit önskvärt, det blir lite tryckluftskänsla på många tyngre spel.

I slutändan är det ändå lätt att rekommendera detta extremt användarvänliga headset som presterar bra ljud, har suveräna inställningsmöjligheter och sitter skönt på huvudet. Och funktionen att kunna ta telefonsamtal medan man spelar har visat sig vara ett vettigt tillägg fler gånger än vi skulle vilja erkänna. De enda gamers jag skulle råda att leta vidare är de som främst tänkt använda headsetet till förstapersonsspel. För er finns bättre alternativ.

Plantronics RIG
Det är inte ofta man behöver använda funktionen att kunna ansluta sin smartphone, men när man väl gör det är man evigt tacksam.
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Mycket bekväma, väldigt lättanvända, smidig installation, fiffigt med smartphone-anslutning, filtrerar bort oljud
-
Saknar surround, klen bas
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här