Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Qpad HeatoN Pro Gaming Mouse Pad

Qpads nya musmatta är en signaturmodell för svenske gamern Heaton. Den beskrivs som en professionell matta för den seriöse spelaren. En testrunda visar att mattan mycket riktigt är bra. Frågan är bara om du tycker den är värd priset.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det kryllar inte av svenska företag i hårdvarubranschen. Ett av undantagen är Qpad, som satsar hårt på de hängivna spelarna.

Nya Heaton är en hård musmatta för spelbruk, till ett ganska högt pris. Mattan är utvecklad i samarbete med svenska spelproffset Emil "HeatoN" Christensen och Qpad skryter med den avancerade konstruktionen som de menar ger överlägsen precision och glidförmåga.

Stor!
Första intrycket är att Heaton är stor, fruktansvärt stor. Den mäter 43,5 gånger 36,5 centimeter kant till kant. Det är nästan som att ha ett A3 på skrivbordet. Poängen är givetvis att du ska kunna göra stora rörelser med musen utan att hamna utanför.

Quad Heaton pro gaming mouse pad

Heaton-mattan är inte kompatibel med Mac. Nä, jag bara skojar.

Detta är en annons:

Prestanda
Prestanda är bra. Jag testar mattan ihop med Qpads 5k-mus (läs recension här) och glidet är ypperligt. Ytskiktet är hårt vilket bör ge lång livslängd. En annan fördel med hårda mattor av den här typen, är att de inte kräver ett helt slätt underlag för att fungera. Nackdelen är att de inte går att rulla ihop och alltså blir lite meckiga att transportera mellan till exempel hemmet och en tävling.

Quad Heaton pro gaming mouse pad

Det är svårt att säga så mycket mer om en musmatta. Frågan här är inte hur bra Heaton är - den är så bra en musmatta KAN vara. Frågan är om du tycker det är värt att köpa en musmatta för dryga 400 kronor. Tycker du det, kan Heaton kanske vara något för dig.

Quad Heaton pro gaming mouse pad
Detta är en annons:
Quad Heaton pro gaming mouse pad
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Slitstark, mycket bra prestanda, neutralt utseende
-
Kostar en slant, hård matta blir svår att transportera
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Qpad HeatoN Pro Gaming Mouse Pad

Qpad HeatoN Pro Gaming Mouse Pad

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Qpads nya musmatta är en signaturmodell för svenske gamern Heaton. Den beskrivs som en professionell matta för den seriöse spelaren. En testrunda visar att mattan mycket riktigt är bra. Frågan är bara om du tycker den är värd priset.Loading next content