Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Mad Catz Arcade Fight Stick Tournament Edition 2

Vi har gett oss i kast med den hårdaste, dyraste och största arkadjoysticken på marknaden till Xbox One som en uppvärmning inför Dead or Alive: Last Round och Mortal Kombat X. Här är vårt betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att köpa en fightingjoystick till Xbox One har kanske inte känts sådär överdrivet motiverat med tanke på att det finns ganska precis ett vettigt spel i genren ute i butikshyllorna. Det är å andra sidan ett tämligen bra slagsmål som står där bredvid Sunset Overdrive, Halo: Master Chief Collection och Forza Horizon 3, Killer Instinkt. Dessutom vankas en fightingvår med Mortal Kombat X och Dead or Alive 5: Last Round runt knuten, för att inte tala om Tekken 7 som mest troligt släpps lagom till julhandeln.

HQ

Mad Catz gjorde mina favoritstickor till den förra generationens konsoler och därför känns det lite extra trevligt att få ge sig i kast med deras Arcade Fight Stick Tournament Edition 2 som levereras i en låda större än den själva konsolen en gång kom i. Redan första intrycket är gott av denna genomstabila pjäs som trevligt nog är bestyckad med knappar och spakar av kvalitativt japanskt Sanwa-snitt.

Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2
Den må kosta en slant, men ett bättre alternativ till Xbox One finns inte.

Tack vare tyngd och storlek ligger den väldigt bra mot underlaget och som för att verkligen testa stabiliteten extra mycket blir det hårda tag under de första matcherna. Inga som helst problem, den tar glatt emot en rejäl smäll med näven efter en orättvis match och att vara extra vårdslös med spakarna avslöjar inga brister. Ett gediget bygge helt enkelt. Dessutom är själva underdelen belagt med mjukt skummaterial för att man ska kunna ha den i famnen, något jag vet att somliga kör med.

Som sig bör har Mad Catz tänkt på att göra det lättare för moddare som vill anpassa sin arkadstick maximalt, och en motorhuvsliknande anordning gör att man snabbt kommer åt innanmätet och det medföljer även en skruvmejsel som för att uppmuntra till skruvande. Dessutom finns i det rymliga innanmätet fack för verktyg och liknande för den som verkligen har koll på vad de pysslar med och extra höga krav.

Detta är en annons:
Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2
Arcade FightStick Tournament Edition 2 går även att använda till PC.

Med skruvmejseln kan man även enkelt ta bort skyddet och personifiera sin arkadjoystick ännu mer med valfritt artwork. Faktum är att Mad Catz erbjuder ett antal designer på sin hemsida som man kan ladda ner och använda sig av. Ett väldigt trevligt grepp med bra kvalitet på bilderna. Pluspoäng också för att man kan stuva undan sladden på ett smidigt sätt, till exempel inför resor eller när arkadjoysticken inte ska användas på ett tag.

Även om jag vet att de flesta som är villiga att investera i en rejält arkadjoystick inte är direkt intresserade av extra lullull, kan det vara av intresse att veta vad som finns inkluderat, och en grej lär vara extra uppskattad. Det finns nämligen ett reglage för att stänga av de knappar som kan råka pausa spelet. Därmed slipper man riskera oavsiktliga pauser och förstörda rundor på grund av ett irriterande fenomen jag tror många ändå känner igen sig i.

Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2
För den som vill går det att installera LED-lampor för ett mer spektakulärt utseende.
Detta är en annons:

För att summera är Mad Catz Arcade Fight Stick Tournament Edition 2 precis så bra som jag hoppats på. De Vewlix-placerade knapparna är oerhört distinkta och snabba (Sanwa OBSF-30) och själva joysticken ger ifrån sig det där distinkta maracasliknande ljudet som fungerar som ljuv musik för alla oss arkadälskare. Det är synd och skam att det inte finns fler spel att avnjuta, men det är knappast joystickens fel och enda bristen är väl egentligen prislappen. Men smakar det - så kostar det, och detta smakar alldeles väldigt bra.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Suverän byggkvalitet, responsiva knappar, distinkt joystick, smarta funktioner, bra tyngd, relevanta förvaringsfunktioner, lätt-moddad, fungerar med PC
-
Aningen dyr, saknas Xbox One-spel att använda den med
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Mad Catz Arcade Fight Stick Tournament Edition 2

Mad Catz Arcade Fight Stick Tournament Edition 2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har gett oss i kast med den hårdaste, dyraste och största arkadjoysticken på marknaden till Xbox One som en uppvärmning inför Dead or Alive: Last Round och Mortal Kombat X. Här är vårt betyg...



Loading next content