Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Creative Sound Blaster World of Warcraft wireless headset

Creative har släppt ett nytt headset i samarbete med Blizzard entertainment. Det ser lovande ut på pappret. Stort och påkostat och några riktiga unika finesser. Gamereactor har testat och betygsatt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Creatives Warcraft-brandade headset väckte känslor redan innan det kom ut. Med en prislapp på 1 700 spänn var det många slängde sig in på boards och forum för att påpeka hur dyrt det var. Och visst, sjuttonhundra spänn är inte kattskit. Man kan få två schyssta set för det priset. Men jag gillar inte riktigt att gnälla på priser. Det är upp till köparna att avgöra om det är dyrt eller bara kostar mycket.

Men låt oss ta det från början. Vårt testexemplar anländer i en stor, prålig låda med fläskiga World of Warcraft-loggor. Inuti finns ett par rikligt inplastade lurar och ca 400 plastpåsar med tillbehör. Passande nog ingår även ett case. Det här är nämligen något du kommer vilja ta med ut. Mer om det senare.

Lätt anslutning

Anslutningen går smidigt, det är bara att plugga in USB-dongeln och hålla in "connect". Sen väljer vi lurarna som ljudkälla och allt fungerar. Föredömligt enkelt. Däremot får vi bara ljud i en (1) av kåporna och det tar oss ett tag innan vi inser att vårt testexemplar förmodligen blivit fraktskadat. Ett par dar senare har vi ett nytt och jo, vi hade rätt. Det nya fungerar som det skulle.

Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset
World of Warcraft wireless är föredömligt enkelt att installera.
Detta är en annons:

Det mest slående med setet, är de självlysande kåporna. Med programvaran, som du laddar ner från Creatives webb, kan du styra i vilken färg de ska lysa och hur de ska pulsera. Barnsligt och pråligt, absolut. Men säkert en cool grej på ett lan eller en tävling. Lyckligtvis går det att stänga av om man vill.

De bra sakerna

Vi testar setet under 3-4 dagar. Det är stort och en aning varmt men inte så tungt som större lurar kan vara. Det sitter mycket skönt och växer nästan fast efter några immar. Trycket över öronen är inte så högt, så det gör inte ont att ha glasögon under.

Miken är placerad rakt ut istället för inåt över munnen. Det gör att man kan äta och dricka vid datorn, utan att behöva putta bort den. Det är kanske inte så smart att nom-nomma vid datorn, men många gör ju det...

Detta är en annons:

Balansen i ljudet är extremt bra. Ingame-ljud och röster från venten är precis lagom höga i förhållande till varandra vilket såklart är viktigt.

Det finns även en uppsättning effekter för ljudet i programvaran. Dialog Plus är en ganska smart sak som ökar tydligheten i mänskliga röster. Det fungerar riktigt bra, särskilt när man talar med varandra över ett maffigt soundtrack.

Det finns även EQ, en värdelös surroundeffekt samt något Creative kallar för Crystalizer. Den senare fungerar som en skärpeökning av ljudet och påminner en del om BBE Sonic maximizer. Creative menar att Crystalizer "återställer detaljer i digital musik", "ökar realismen" och annat larv och visst, den gör sitt jobb på ett filmsoundtrack eller vid spel. Bäst låter den vid 25% pådrag. På musik kan den bli lite uttröttande.

De inte så bra sakerna

Det är ett ganska lätt set även för sin storlek. Men det sker på bekostnad av kvalitetskänslan. Det är plastigt och känns lite vekt.

Eftersom det är trådlöst, drivs det med uppladdningsbara batterier. Det varit bra med någon form av laddningsindikator. De blinkande kåporna drar ju dessutom extra ström. Skulle det ta slut, kan man däremot fortsätta spela med laddkabeln i.

För ett såhär högt pris kräver jag riktigt bra ljud. Det är inte dåligt ljud i Warcraft-setet, absolut inte. Men det är tungt i basen och känns urholkat i stereobilden. Det finns ett höger och det finns ett vänster, men mitten saknas litegrann.

Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset
Med programvaran styr du hur kåporna ska lysa. Det medföljer två par plastlinser - ett med Alliance-logga och ett med Horde.

Slutsats

Det är lätt att avfärda detta som sniket kapitaliserande på varumärket World of Warcraft. Och det ligger väl något i det. Men jag tror att det här är en älska- eller hata-produkt, en Ipad. Gillar du konceptet och har pengarna, köper du. Gillar du det inte, hade du inte köpt även om det kostade femtio spänn.

World of Warcraft wireless presterar inte riktigt efter sin prisnivå i ren ljudkvalitet. Men det har många bra egenskaper och med undantag för Qpad 1339, har jag aldrig provat ett bättre headset. En svag sjua i betyg.

Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Smart design, Perfekt balans ingame/musik, bekväma, bra mikrofonljud
-
Kostar mycket, en aning plastiga, ljudet en smula urholkat
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content