Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Kraken 7.1 Chroma

Gamereactors ljudtokiga hårdvarunörd Fredrik "HiFi-Security" Lindman har recenserat Razers senaste headset

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Kraken 7.1 Chroma är en virtuell surroundljudshörlur från Razer. Som många andra lurar så används det neodynium-element för att skapa ett behagligt ljud och du kan enkelt ställa in precis hur du vill att det ska låta i det medföljande Synapse-programmet. Micken är digital och går att trycka in i ena kåpan när den inte används. Precis som de andra produkterna i Razers Chroma-serie så går det att ändra färg på loggan i det här fallet för att göra lurarna lite mer personliga. Designen andas pro-gaming och fungerar väl, lurarna är helsvarta med loggan på varsin kåpa, och de känns välbyggda. Mjuka kuddar som vilar utanpå öronen med en behaglig och följsam passform.

Razer Kraken 7.1 ChromaRazer Kraken 7.1 Chroma

Installationen är enkel via USB och direkt lyser loggorna upp i blått och mikrofonen i vitt. Mjukvaran som används, känner flera av er säkert redan till, heter Synapse och är väldigt enkelt att installera och använda. Här kalibrerar du det virtuella surroundljudet, ändrar mick-inställningar, samt en hel del andra funktioner. Just en av de funktionerna är att det går att ändra mellan 16 (!) miljoner färger på loggan vilket gör att du kan sätta en personlig prägel på lurarna som är lite extra kul. Min femårige son Oliver ville absolut att lurarna skulle lysa orange när han spelade och med en enkel knapptryckning i Synapse så börjar även tangentbordet Razer Blackwidow Chroma lysa i samma färg.

Razer Kraken 7.1 Chroma

Hur låter lurarna då? Rätt bra, faktiskt. Ljudet är kanske lite väl bastungt men är hyfsat balanserat och diskanten blir aldrig vass och elak som det ofta blir i den här typen av plastiga gaminglurar. Kraken-lurarna har lite "hängmattesyndrom" som betyder att det blir mycket bas och diskant medan mellanregistret fått stryka på foten, men det är inget som förstör helhetsupplevelsen. Det är dock lite synd att det verkar vara en trend i gamer-produkterna att det ska vara mycket bas för det bidrar till att mellanregistret, där rösterna ligger, försvinner till viss del.

Detta är en annons:
Razer Kraken 7.1 Chroma

I det här fallet är det som sagt inte så mycket och den mjuka diskanten slätar ut den effekten lite grann men det är tråkigt ändå. Om man hade halverat basnivån så tror jag man fått en riktigt bra balans på ljudbilden. Det virtuella surroundljudet har jag testat i både spel (Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty: Black Ops 2, Diablo III, Far Cry 4) och film (Transformers: Age of Extinction och Skyfall) men har precis som Asus Strix 7.1 svårt att höra några stora skillnader mot mina vanliga stereohörlurar. Upplever däremot att surroundljudet faktiskt ändå funkar bättre i dessa jämfört med dom dubbelt så dyra Asus-lurarna som vi recenserade förra månaden.

Razer Kraken 7.1 Chroma

Mikrofonen är digital och fördelarna mot en vanlig analog mick med högre känslighet och större frekvensomfång märks väl. Rösten blir knivskarp och när jag och grabben satt i "teamspeak" och spelade Diablo 3 fnissade kompisarna gott när han berättade hur coola deras karaktärer såg ut.

Detta är en annons:

Razer Kraken 7.1 är ett par prisvärda hörlurar som ser bra ut, låter bra, har en suverän mick och är bekväma. Öronen blir för varma och sladden tillåter inte att jag rör mig särskilt mycket under pågående spelsession, men i övrigt är detta ett bra budgetval.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra ljud med mycket bas och balanserad diskant, suverän mikrofon, bekväm passform, snygg design, grym byggkvalitet
-
Sladden orsakar et skrapljud när man rör sig, lurarna bli lite för varma under längre spelpass
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Kraken 7.1 Chroma

Razer Kraken 7.1 Chroma

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Gamereactors ljudtokiga hårdvarunörd Fredrik "HiFi-Security" Lindman har recenserat Razers senaste headsetLoading next content