Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Roccat Kave XTD 5.1 Analog

En förbättrad version av Kave-lurarna har gjort Gamereactors hårdvaruguru Fredrik Lindman lyrisk...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Roccat Kave XTD 5.1 Analog är precis som namnet antyder en analog version av Roccats populära Kave-lur. Tanken med dessa hörlurar är att du ska få ett surroundljud med hjälp av ditt egna ljudkort i datorn istället för att vara låst mot den digitala versionens inbyggda ljudkrets. För min egen del uppskattas den funktionen eftersom jag har ett bra ljudkort installerat i min dator och mer än gärna nyttjar kortets mer påkostade kretsar och komponenter än hörlurstillverkarens egen förstärkare. Roccat har satsat mycket på komfort, på att göra dem sköna att använda under lång tid och de är verkligen lätta och behagliga att ha på huvudet. Mjuka kuddar som vilar runt öronen och jag har varken blivit varm eller svettig i eller bakom öronen under längre spelsessioner, vilket var ett problem med Razers senaste lur.

Roccat Kave XTD 5.1 Analog är enkla att koppla in och det krävs ingen särskild mjukvara för att få dem att fungera, något som gör dem till en smidigare produkt som är lättare att komma igång med än nyligen testade Asus Strix 7.1 och Razer Kraken 7.1. Lurarna har separata, analoga 3,5-millimeterskontakter för front, surround, subwoofer och mikrofon samt en USB-kontakt för belysningen av mikrofonen. På sladden sitter en fjärrkontroll där du ställer in nivåerna för de olika surroundljuden. Fjärren har även en volymratt och två knappar, en för att aktivera mikrofonen och en för att växla mellan film- och spelläge. En hållare som du sätter fast fjärren på följer också med om du inte väljer att knäppa fast den på kläderna, vill säga.

Roccat Kave XTD 5.1 Analog

Hur låter då dessa lurar? Riktigt bra faktiskt. Bättre än den digitala versionen som Simon recenserade förra året. Ljudet är bra balanserat och inte alls bastungt som så ofta blir problemet med gaming-headsets. Trots att de sitter tre element i varje kåpa så upplevs ljudet aldrig stökigt utan snarare lättlyssnat, dynamiskt, mjukt och behagligt. Basen är distinkt och fyllig, mellanregistret låter klart och tydligt och diskanten är mjuk och rundar av de höga tonerna perfekt.

Detta är en annons:

Det analoga surroundljudet har jag testat i spel som Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty: Black Ops 2, Diablo III samt Far Cry 4 och i diverse filmer (Transformers: Age of Extinction och Skyfall) och precis som med Asus Strix 7.1 och Razer Kraken 7.1 har jag haft svårt att höra några större skillnader mot mina vanliga stereohörlurar. Att sälja lurar som på kartongen utlovar en omslutande, makalös 7.1-upplevelse i klass med en fullstor biosalong anser jag angränsa till falsk marknadsföring då surroundlurar enligt mig aldrig lyckats prestera riktigt bra surroundljud. Med det sagt är Roccat Kave XTD 5.1 Analog ett riktigt bra gaming-headset som rättar till de problem som den digitala versionen drogs med. En annan del av detta headset som imponerat på mig under de gångna veckorna är mikrofonen. Röster låter riktigt bra och den aktiva brusreduceringen fungerar verkligen strålande.

Roccat Kave XTD 5.1 Analog

Balanserad ljudbild, grym mikrofon och skön passform. Roccat Kave XTD 5.1 Analog är ett klockrent köp för dig som lirar mycket. Det märks att Roccat tagit till sig av feedbacken de fått och gjort den här hörluren bättre än föregångaren på alla sätt. Ibland känns dynamiken aningen platt och som filmhörlur existerar en viss burkighet i mellanregistret vissa stunder, men överlag är detta det bästa gamingheadsetet jag testat sedan Steelseries Siberia Elite.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Kontrollerad och fyllig bas, trevlig diskant, läcker design, klockren passform
-
Något burkigt ljud under filmtittande
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content