Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G502 Proteus Core

G502 är en av modellerna i Logitechs G-serie och riktar sig till den mer initierade spelaren... Gamereactors hårdvarurecensent har delat ut maxpott

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det kanske låter tramsigt men... Jag minns mycket väl den första gången jag lade handen på en Logitech-mus, det var en MX500 och året var 2001. Det var kärlek vid första handpåläggningen och den musen var min trotjänare i många, många år. Nu var ju det här väldigt längesen och många möss har avverkats under årens lopp men sanningen är den att jag inte riktigt vet varför jag bytte från Logitech till Razer. Tror att det har nåt att göra med prylnördshjärnan men är inte riktigt säker. För Logitechs spelmöss har alltid varit riktigt, riktigt bra och när jag nu återigen sitter med en sådan råtta under handflatan känns det lite som att återvända hem, igen. Det handlar om en bekant och bekväm känsla trots att det faktiskt var 14 år sedan jag inledde ett passionerat och intimt förhållande med min MX500.

HQ
Logitech G502

Formen på G502 är sådär typiskt Logitech, bullig, aningens böjd i chassit och spetsig framtill. Mycket stilren design. Den känns otroligt välbyggd och alla knappar har ett tydligt klick och en riktigt bra känsla. Det märks direkt, efter bara någon sekund med musen under handflatan att detta är en av Logitechs skönaste råttor någonsin.

Logitech G502

G502 erbjuder elva programmerbara knappar och tre inbyggda minnesprofiler som gör att du enkelt kan ta med musen på LAN utan att tappa dina egna inställningar. Den har justerbar DPI från 200 enda upp till 12000 och med hjälp av DPI-knappen är det enkelt att ställa in olika hastigheter beroende på vad du vill göra och beroende på vilket spel du spelar. En klockren funktion.

Detta är en annons:

Med en enkel knapptryckning får jag en snabbare eller långsammare muspekare vilket underlättar mycket om du till exempel sitter med bildredigering och vill ha en högre precision. Precision är verkligen ett av ledorden när det gäller denna mus för den är otroligt exakt och kräver en riktigt bra musmatta. Den musmattan jag hade tidigare funkade inte speciellt bra eftersom optiken i musen är så känslig skenade muspekaren iväg rätt som det var på grund av ojämnheter i underlaget.

Logitech G502

Jag förstår verkligen varför Logitech skickade med sin egen musmatta G440 då dessa två produkter är hårt anpassade för varandra. Installationen sker via USB och mjukvaran laddar du enkelt ner från Logitechs hemsida. I mjukvaran så finns det mängder med inställningar att göra, allt från belysning till just vilken typ av musmatta du avser att använda. En finess jag inte sett tidigare är att du kan få en värmekarta på vilka knappar du använder mest och på så sätt kunna skräddarsy din mus ytterligare baserat på vanor.

Logitech G502Logitech G502
Detta är en annons:

Hur känns då G502 när det kommer till spel? Helt fantastiskt. Detta är en briljant mus. Grym precision och känsla, otrolig ergonomi och härliga inställningsmöjligheter. Varje knapptryckning känns kontrollerad och exakt och eftersom jag spelar mycket Counter-Strike: Global Offensive är det skönt när det går att klicka riktigt riktigt snabbt utan att behöva trycka hårt på knapparna och här fungerar 502:an klockrent. Dessutom så går det att sätta i vikter för att få rätt tyngd på musen, det är en finess jag haft på tidigare möss och det har funkat väldigt bra.

När det kommer till sladden så levererar Logitech även här med en tvinnad sladd som både är lång, mjuk och följsam.
Under den här testperioden finns det faktiskt ingenting som jag inte gillar hos Logitech G502 och det är en mus jag varmt kan rekommendera för er som vill lägga några extra kronor på en riktig råtta som garanterat kommer att hjälpa dig att bli bättre som gamer.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Otroligt god ergonomi, läcker design, vettig prisbild, sanslös precision, superenkel installation, grym byggkvalitet
-
Ingenting
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

9
Logitech G502 Proteus Core

Logitech G502 Proteus Core

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

G502 är en av modellerna i Logitechs G-serie och riktar sig till den mer initierade spelaren... Gamereactors hårdvarurecensent har delat ut maxpott



Loading next content