Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Harman Kardon Omni 10

Petter har lyssnat på Harman Kardons konkurrent till Sonos Play:1 och är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Mängden trådlösa bluetooth/wifi-högtalare som dundrats ut på marknaden de senaste tre åren är enorm. Jag har bara under de sista 14 månaderna testat högtalare från JBL, Sonos, Samsung, Bose, B&W, LG, Panasonic och Klipsch och har under den gångna månaden satt tänderna i Harman Kardons konkurrent till framförallt Bose Soundlink Color. Omni 10 är ett litet högblankt klot vars musikalitet imponerar.

Harman Kardon Omni 10Harman Kardon Omni 10

Designmässigt är Omni 10 ofantligt mycket snyggare än såväl Samsungs som Bose och LG:s konkurrenter. Högtalaren är formad som ett klot, gjord i högglanslackad plast och täckt av ett smakfullt membranskydd som pryds av Harman Kardons klassiska logotyp. På ovansidan av Omni 10 finns knappar för volym, ström och Bluetooth-inkoppling och den vita varianten blir snabbt en snygg del av inredningen snarare än något som sticker ut och stör en i övrigt stilren möblering.

Harman Kardon Omni 10

Mina första intryck av funktionaliteten är däremot inte särskilt goda. Den medföljande appen är horribel. Hemsk. Låt mig börja med att klargöra detta. Jag har nog aldrig sett en mer värdelös app förutom vår egen handikappade Gamereactor-tratt som fortfarande saknar mängder av viktiga funktioner. Det är dessutom inte helt solklart huruvida min Iphone 6 Plus är synkad med högtalaren eller inte och i jämförelse med Bose och Sonos ligger HK rätt långt efter när det kommer till funktionalitet och installation.

Detta är en annons:
Harman Kardon Omni 10

Det är istället när musiken väl dundrar igång som Omni 10 imponerar och bevisar att Harman Kardon fortfarande är riktigt duktiga på bra ljud ur förvånansvärt små lådor. Ljudbilden är luftig, kontrollerad, varm och stor för att komma från ett klot av samma storlek som en handboll. Röster och mellanregisterplink framkommer med stor tydlighet och det blir aldrig instängt eller burkigt som är fallet med många konkurrenter.

Harman Kardon Omni 10

Att koppla ihop två stycken Omni 10 och njuta av en varm och dynamisk stereoljudbild proppad med karaktär är en fröjd som jag anser ger självaste Sonos en ordentlig match. Hade det inte varit för den usla appen och bekymren med att synkronisera högtalaren hade betyget blivit ännu högre.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Varmt och mustigt ljud. Klar och öppen ljudbild, läcker design, vettigt pris
-
Horribel app, strul med synkroniseringen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content