Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sony RDP-X50IP

Förra testet gav oss en ny favorit bland högtalarlimpor i Creatives trådlösa Ziisound. Den här veckan är det dags för Sonys RDP-X50IP. Den visar sig ha väldigt bra intentioner men känns inte genomtänkt på alla punkter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Såhär är det: en Ipod-högtalare är en livsstilspryl och måste vara snygg.

Sony satsar på det lite högre formatet med en slät svart front och knapparna på ovansidan. Högtalargallret är matt och bryts av mot en tunn blank rand längst upp. Det känns typiskt Sony: elegant minimalism som man skulle kunna se i en inredningstidning.

RDP-X50IP har ett handtag baktill som gör den lätt att bära. Däremot har den ingen batteridrift vilket känns lite märkligt. Det känns som att Sony haft en tanke här men inte löpt linan ut.

Sony RDP-X50IP

Funktion

Detta är en annons:

Funktionerna är få. Det finns ingen radio utan det är Ipod eller Iphone som gäller. Eller en extern spelare via linjeingången på baksidan. Ärligt talat tycker jag det är lite snålt att hoppa över radion. Är jag ensam om att vilja rocka lite Vetandets värld i P1 eller jazza loss till P3 Humor? Det är varken svårt eller dyrt att bygga in en fm-mottagare och det ger ett väldigt mervärde om du vill ha burken i köket eller som enda anläggning i ett studentrum. Antagligen har man tänkt att folk med Iphone eller Ipod touch ska lyssna över nätet istället. Frånvaron av radio är förvisso inget unikt för Sony så det gör dem inte sämre i konkurrensen. Men det hade kunnat göra dem bättre.

Sony RDP-X50IP
RDP-X50IP är bara för Ipod/Iphone, vill du ha radio får du lyssna över nätet.

Smart fjärr

Det här är ingen trådlös spelare som Creative, Ipoden måste sitta dockad. Däremot följer det med en fjärrkontroll. Med fjärren styr du dels play/pause, låtbyte etc, men det går även att bläddra och scrolla vilket är bra. Det förutsätter såklart att du sitter tillräckligt nära för att se displayen.

Detta är en annons:
Sony RDP-X50IP
Fjärrkontrollen är bra, fast lite trög-tryckt. Med den är det även möjligt att scrolla i menyerna och byta artist eller skiva.

Balanserat ljud

Djup bas och klar diskant lovar Sony på ett klistermärke. Och X50IP ger ett balanserat och fint ljud bara man låter bli megabass-knappen. Röster är klara och tydliga och behagliga och musik låter varken kaffeburk eller loudness-knapp. Däremot är ljudet lite oengagerande och platt. Men sett till format och storlek klart godkänt.

Domslutet

Sony X50IP är en diskret högtalarlimpa med bra ljud. Den saknar trådlöst och är därför inte lika smidig som Ziisound D5. Däremot är den en femhunka billigare med sitt riktpris på 2 500 kronor. Värt det? Jaa... njeee... njaa... jag vet inte. Har du ett par tusen och vill ha schysst ljud på kontoret kan det vara något. Om du inte behöver Haydn i P2 alltså.

Läs vårt förra test (Creative Ziisound D5) här.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra ljud, fjärrkontroll, aux-ingång
-
Saknar radio, fjärren lite trög i knapparna, batteri-option hade inte varit fel
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Sony RDP-X50IP

Sony RDP-X50IP

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Förra testet gav oss en ny favorit bland högtalarlimpor i Creatives trådlösa Ziisound. Den här veckan är det dags för Sonys RDP-X50IP. Den visar sig ha väldigt bra intentioner men känns inte genomtänkt på alla punkterLoading next content