Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha

Vi har testat två av de nya headseten i Tactic3D-serien. Här kan du läsa om Alpha - ett prisvärt headset som dock inte är lika bekvämt som sitt storasyskon

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Creatives nya Alpha-set är i mångt och mycket samma sak som Sigma-setet som du kan läsa om här. Skillnaden är att Alpha har något mindre drivelement i hörlurarna. Det gör också att kåporna är något mindre.

Lite mindre - och lite mindre bekvämt

Ljudet i Alpha påminner om Sigma och det är faktiskt svårt att skilja dem åt. De mindre elementen borde innebära en potentiellt djupare bas i Sigma men det är inget man lägger märke till. Däremot är det lite irriterande att Alphans kåpor är mindre eftersom de känns någon halv centimeter för små för (åtminstone mina) öron. De sitter över öronen om man lirkar lite, men den där sista halvstorleken hade inte skadat.

Creative Tactic3D Alpha

Att man sparade in på vadderingen i huvudbandet är också lite synd, det gör nämligen att Alpha-setet inte sitter lika mjukt och skönt som Sigma. På Sigma-modellen kan man också vrida kåporna 45" framåt vilket gör dem skönare att ha runt halsen. Det går inte på Alpha-modellen.

Detta är en annons:

Precis som Sigma har Alpha-setet inbyggd belysning och diverse effekter. Men precis som Sigma-setet fungerar inte heller Alpha med mjukvaran så vi kan inte erbjuda något test eller några screencaps av den.

Valfrihet med vanliga kontakter

Anslutningen sker med två 3,5" hankontakter som ansluts i den medföljande USB-dongeln eller direkt i ett analogt jack på din dator. Bra med valfrihet och det gör också att man kan använda Alpha som vanliga hörlurar "on the go".

Creative Tactic3D Alpha
Alpha kan anslutas med antingen vanliga ljudkontakter eller ett USB-ljudkort.
Detta är en annons:

Mikrofonen gör sitt jobb och låter bra för vad den är. Med lite processande kan det möjligen funka även för podcasts och liknande, om man inte har för höga krav på basen. Miken går även att plocka av vilket är bra. Antagligen är det bara inbillning men jag gillar den här typen av mjuk, böjbar svanhalsmikrofon. Det är något visst med att ställa in sin mik själv även om det säkert inte låter bättre än en fast monterad. Det är bara känslan.

Slutsats

Sammantaget är Alpha jämbördiga med Sigma ljudmässigt, de mindre elementen låter inte på något vis sämre. Däremot är de mindre kåporna lite störande och komforten är inte lika hög som i Sigma-setet. Prisskillnaden är 300 kronor men personligen skulle jag hellre köpa ett Sigma om jag ändå skulle slå till.

För att kunna visa hur Alpha låter har vi spelat in en ljudfil med vanligt tal. Klicka här för att lyssna på den

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Bra mik, bra ljud, sansat pris
-
Lite små kåpor, svårt få headset och programvara att känna igen varandra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha

Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Vi har testat två av de nya headseten i Tactic3D-serien. Här kan du läsa om Alpha - ett prisvärt headset som dock inte är lika bekvämt som sitt storasyskonLoading next content