Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
hårdvarurecensioner

AOC U3477PQU

Aoc imponerar ordentligt med sin 34-tum stora ultra wide-skärm med den bästa IPS-panelen vi sett under 20 000 kronor...


Även om vi testat ett antal klart dugliga gamingskärmar från tillverkaren Aoc under åren är det inget som direkt imponerat på mig. Jag har suttit och arbetat på en IPS-monitor de senaste 15 åren och även om VA/TN-tekniken erbjuder rappare responstider är den sämre svärtan och färgneutraliteten inget jag skulle kunna leva med i längden.

När Aoc styrde hit ett recensionsexemplar av U3477PQU kan jag, trots löften om AH-IPS och tiobitars färgdjup och massiv fysisk storlek inte påstå att jag upplevde någon direkt pulshöjning. Det var inte förrän vi kopplade in skärmen till min arbetsdator (Mac Pro 2012) som jag började uppleva ymniga svettningar i ansikte och på överkropp, något som under de senaste två månaderna utvecklats till rena rama kärleksaffären.

AOC U3477PQU

Låt mig börja med att konstatera den viktigaste i den här hårdvarurecensionen; Aoc U3477PQU är en strålande, strålande skärm. Jag skulle redan nu vilja gå så långt som att kalla den briljant. Efter att ha suttit vid den i närmare 100 timmar kan jag med lätthet säga att jag blivit så pass fäst vid den att jag redan planerat in en beställning samma dag som vårt testexemplar måste returneras till tillverkaren.

3440 x 1440 är skärmens maxupplösning och även om det inte klassas som vare sig UHD eller 4K är detaljrikedomen och pixeltätheten direkt pervers. Kopplad till redaktionens mest smockproppade test-PC eller till vår pålitliga Mac Pro är det en renodlad fröjd att såväl redigera bilder, bygga tidningssidor som att spela The Witcher 3: Wild Hunt och Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Detta är för mig den första gången som jag tillbringar ordentligt med arbetstid framför en 21:9-skärm och även om det fanns en viss mängd skepsis från start har jag snabbt kommit fram till att jag aldrig vill gå tillbaka.

AOC U3477PQU

Jag har under de senaste tio åren använt mig att dubbla Apple IPS-skärmar för mitt dagliga arbete, lagt iTunes-fönstret, Skype och vår anslagstavla för vårt interna kommunikationssystem på skärm två medan texter och bilder upptagit skärmytan på min primära monitor. Idag, med Aoc U3477PQU kan jag naturligtvis skippa hela upplägget med dubbla skärmar och bara köra en där jag får plats med alla mina fönster, filer och verktyg utan att tvingas prioritera om eller stuva om i den layout som jag blivit ytterst bekväm med.

Bildkvaliteten är enastående, rakt av. Hur Aoc kan sälja denna fenomenala monitor för 7000 kronor övergår helt och hållet mitt (knappa) förstånd. I förhållande till i stort sett alla andra IPS-skärmar jag någonsin testat borde denna best rimligtvis kosta det dubbla, den är verkligen så olidligt bra. Färgerna var i princip perfekta direkt ur kartong och min kalibrering rörde endast några smärre balansbekymmer i gråskalan medan svärtan, ljusuniformiteten, rörelsehanteringen och pixeltätheten imponerar något grönjävulskt.

När det gäller designen på skärmen som möbel är jag dock inte fullt lika lyrisk. Här har man bevisligen sparat in ganska mycket pengar och även om den finns flexibilitet i stativet som går att höja och sänka hela 18 centimeter känns foten lite väl plastig och representerar inte den makabert makalösa bildkvaliteten för fem ören.

AOC U3477PQU

I slutändan är Aoc U3477PQU fullständigt briljant, trots plastigt utseende på själva foten/stativet. Med fyra millisekunder i input-lag är det knappast världens snabbaste skärm, men för att innehålla en fantastisk AH-IPS-panel är det klart godkänt och en monitor som i min värld fungerar lika bra för att spela på som att proffsredigera tryckbilder samt designa tidningssidor.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Sanslös skärpa, otrolig färgåtergivning, klockren svärta och kontrast, fantastisk rörelsehantering, bra pris
-
Plastig design, skraltigt stativ
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här